SDT "39 BASAMAK"LA SAHNE AÇACAK

SDT

2014 yılının ilk günlerine kahkaha dolu ?Kader Kısmet Oyunu? adlı oyunla merhaba diyen Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), şimdi de, Konya Devlet Tiyatrosu?nun seyirciyle buluşturduğu, tiyatro seyircisini gizemli bir yolculuğa çıkartan, ?39 Basamak? adlı oyunla

2014 yılının ilk günlerine kahkaha dolu “Kader Kısmet Oyunu” adlı oyunla merhaba diyen Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), şimdi de, Konya Devlet Tiyatrosu’nun seyirciyle buluşturduğu, tiyatro seyircisini gizemli bir yolculuğa çıkartan, “39 Basamak” adlı oyunla buluşturuyor.
“39 Basamak” adlı oyun bugün 19.30’da, 11 Ocak yarın ise saat 14.00 ve 19.30’da tiyatro severlere perde açacak.
John Buchan ve Alfred Hıtchcock kaleme aldığı, Patrıck Barlow’un oyunlaştırdığı, Mehmet Ergen’in Türkçeye çevirdiği ve Nafiz Sami Gürcüali’nin sahneye koyduğu oyunun konusu söyle:
“1935 Ağustosu, Richard Hannay, can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla tanışır. Kadının bir gizli ajan olduğunu ve çok gizli bir görev için İskoçya’ya ulaşması gerektiğini öğrenir. Ancak kadının peşinde olan iki adam buna izin vermeyecektir. Böylelikle kahramanımız Richard istemeden de olsa kendisini 39 basamak isimli gizli görevin içinde bulur. Ve kovalamaca başlar.”
“39 Basamak” adlı oyunun biletleri Atatürk Kültür Merkezi’nde ve Cumhuriyet Üniversitesi Merkez kampüsünde bulunan Devlet Tiyatrosu gişesinden temin edinebilinir.