ŞAŞKIN ÖRDEK GERİ GERİ GİDER!

ŞAŞKIN ÖRDEK GERİ GERİ GİDER!

ŞAŞKIN ÖRDEK GERİ GERİ GİDER!

Sivas Belediyesi geçtiğimiz günlerde Mahkeme Çarşısı civarındaki kaldırım çalışmalarını tamamlamıştı. Ancak Belediye yine yanlış yaparak kaldırımları Yap-Boz tahtasına döndürerek, bazı yerlerde yeniden düzenleme yaptı. Bölge esnafı ise bir türlü bitirilemeyen yol ve kaldırım çalışmalarından dolayı Belediye?ye yine tepki gösterdi. Vatandaşsa Şaşkın Ördek benzetmesi yapmakta?

Sivas Belediyesi son zamanlarda yaptığı yol e kaldırım çalışmalarıyla tepki toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde kaldırım çalışmalarını tamamlayan Belediye, önceki günlerde de asfalt çalışmalarına başladı.

İşin ilginç yanı ise, tamamlanan kaldırım çalışmalarından sonra, kaldırımların sökülerek yeniden yapılması oldu. Aylar öncesinde bu cadde üzerinde yapılan çalışmaların ardından Belediye Başkanı Ürgüp?ün meclis toplantısında gelen şikâyetler üzerine bu cadde üzerinde bazı hatalar yaptıklarını kabullenerek, yeniden çalışma yapılacağını kaydetmişti.

Aylar sonrasında yapılan çalışmalar ise yine aynı şekilde sonuçlandı. Plansız programsız yapılan çalışmalar yüzünden, kaldırımlar Yap-Boz?a döndü. Bu durum sonrasında ise mağdur olan taraf yine bölge esnafı ve vatandaş oldu.

Yapılan yanlışlıkların sadece bu bölge ile kalmadığı belirtilirken, özellikte Dikilitaş mevkiinde yapılan çalışmalar da eleştirilmeye devam ediliyor. Bazı caddelerin çift yönlü ulaşıma açılması bazılarının ise tek yöne düşürülmesi trafiği içinden çıkılmaz bir hale getirirken, bunun yanına bir de hatalı park eklenince tadından yenilmez bir durum haline geldi.

Sivas Belediyesi?nin kaldırım çalışmalarında dahi başarıyı yakalayamadığı vurgulanırken, özellikle Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiği belirtiliyor. Bu bölgedeki çalışmalara artık isyan etme noktasına gelen esnaflar, çalışmaların çok yavaş ilerlemesinden ve yapılan yanlışlıklar yüzünden sürecin uzamasından şikayet ediyor.



Anahtar Kelimeler: 0