SANAT EĞİTİMİ SÜRÜYOR

SANAT EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Sivas Danişment İlkokulu öğrencileri sanatla tanıştırmaya devam ediyor. Duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen etkinlikler zincirine bir yenisi daha eklendi. Bu bağlamda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Piyanist Merve Karaca, birinci sınıflara mini b

Sivas Danişment İlkokulu öğrencileri sanatla tanıştırmaya devam ediyor. Duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen etkinlikler zincirine bir yenisi daha eklendi. Bu bağlamda Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Piyanist Merve Karaca, birinci sınıflara mini bir yan flüt konseri verdi.

Sivas’ta eğitimin kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalar devam ediyor. Sanatın insan ruhunu güzelleştirdiğine dikkat çeken eğitimciler, sağlıklı bir ruh gelişimi için mutlaka ama mutlaka öğrencilerin sanatla tanıştırılması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Her ay bir sanat etkinliğine imza atılan okulun bu ayki konuğu Piyanist Merve Karaca oldu. Güzel sanatlar öğrencisi Merve Karaca, Danişment İlkokulu birinci sınıflara yan flüt ile parçalar sunmanın yanı sıra türkülerde ircaa etti.

Hayatlarında ilk defa canlı bir yan flüt sunumu izleyen öğrencilerin, alkışları dikkatlerden kaçmadı. Sivas’ın medarı iftiharı Aşık Veysel’in uzun ince bir yoldayım parçasını da seslendiren Merve Karaca’nın sesi dinleyenleri adeta büyüledi.

Programı organize eden Osman Çelik, bu tür sanat etkinliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi. Daha ilkokul yıllarında, sanat eğitimi alan bireylerin psikolojik olarak rahatlayıp kendini ifade edebileceğine dikkat çeken uzman eğitimciler, okullarda mutlaka ama mutlaka çocukların sanatla tanıştırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Çocukların at yarışına hazırlar gibi sınavlara hazırlandırılması durumunda, zihinsel daralma yaşandığına dikkat çeken eğitimciler, bunun da sorunlu bir toplum oluşturduğunu vurguluyorlar.

Birçok bilinçsiz eğitimci ve velinin sadece ama sadece çocukların sınav kazanmasına odaklanmasının ise tam bir akıl tutulması olduğu dile getirilirken, çocukların mutlaka ama mutlaka kişilikli bir birey olarak yetişmeleri için ortam hazırlanması gerektiği belirtiliyor.