SALTANAT VAR BİLİM YOK

SALTANAT VAR BİLİM YOK

Cumhuriyet Üniversitesinin ülke ve dünya sıralamasındaki yeri malumdurki yok hükmünde. Gelenin gideni arattığı rektörlük makamı seyri alemde... Dert doğrular görünmesin okunmasın yazılmasın... Başarı yok tez yok kitap yok.

Kalitesizliğin diz boyu olduğu Cumhuriyet Üniversitesinde adam kayırmacılık, yandaşlık, siyasetdaşlık, akrabalık derecelerine göre oluşturulan düzen her gelen yönetimin uyguladığı bir politika olmaya devam ederken 1974 yılının Cumhuriyeti artık başarı derecelerinde alçaktan sürünmekte.

Bilimden uzak tezlerin olmadığı, kitapların yayınlanmadığı, bölümlerde ki dekan ve bölüm başkanlarının bölümlerin içeriğinden farklı uzak tamamen siyaset odaklı seçilen isimlerin yürüttüğü, çoğu bölümde akademisyenin olmayışı, ticarethanelerin para kazandığı, araştırma hastanesinin elbet birilerinin ne oluyor diyeceği günü beklediği bir yapı haline dönüştüğü Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim kalitesi tamamen düşmüş durumda.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Grafik bölümünde son üç yıldır grafik hocası olmadan öğrenci alıyor, halıcılar, kilimciler, heykelciler, resimcilerin idaresinde salla başı al maaşı şeklinde yürütülüyor. Eğitim almak için gelen öğrenciler ise bin pişmanlık yaşarken şikayetçi olanlar ise derslerden bırakılmakla tehdit ediliyor. 2020 yılında bölümle alakalı tek hocanın istifasından sonra yeni görevli bulunamıyorsa öğrenci alımının durması gerekirken kalitesizliğe her yıl yeni çiviler çakılmaya devam ediyor.

Fakültenin internet sayfasına baktığınızda bölümdeki iki hocadan şu an bölüm başkanı olan Doç. Hülya Kaynar'ın uzmanlık alanı Geleneksel Türk El Sanatları Halı ve Kilim'dir bölümdeki diğer hoca olan Gülşah Tontu'nun uzmanlık alanı ise Resimdir. Grafik bölümünde uzmanlık alanı grafik tasarım olan bir tane bile hoca bulunmamaktadır. Bölümdeki 3 araştırma görevlisi ise kapatılan heykel bölümünden gelen kişilerdir.. Alanında uzman olan tek hocanın 2020 yılında istifa etmesinden sonra bölümde grafik tasarım alanıyla ilgili hiç hoca kalmamıştır.

Bu durumdan hiç rahatsız olmayan bölüm hocaları ise maaşlarını alıp sessizce gemilerini yürütmektedirler. Halı kilimcinin grafik bölümü başkanı olduğu bir bölümde ne derece iyi bir grafik tasarım eğitimi verilebilir o tartışılır. Olan yine kaliteli eğitim alamayan öğrenciye olmaktadır. Tüm bu olanlardan ve liyakatsizlilten tabiki sadece tek bir kişi sorumlu değildir başta dekan Prof. Baki Keskin ve rektör Prof. Alim Yıldız da sorumludurlar. 5 Eylül 2023 Salı günü saat 09:00'da Grafik bölümü yine özel yetenek sınavı yapacak ve 30 öğrenciyi daha kalitesiz eğitime sürükleyeceklerdir.



Anahtar Kelimeler: SALTANAT BİLİM
POST ÇEKİM
2.09.2023 21:11:23
BU HALICI HÜLYA KAYNAR ÖNCE MYO DAN GÜZEL SANATLARA NASIL GEÇMİŞ BİR BAKSINLAR. ŞİMDİDE MİMARLIK GÜZEL SANATLARIN DEKAN YARDIMCISI GRAFİK BÖLÜM BAŞKANI. HANIMEFENDİNİN HAVASINDAN GEÇİLMİYOR. BU ÜNİVERSİTEDEN ADAM OLMAZ DA OLMAZ

Zaralı
2.09.2023 21:19:01
Torpil-Torpil-Torpil. Sizde Hiç Vicdan Yok mu. Heykelciler Halı kilimci Ha. Torpil le gelen Torpille adam alır. Ne sanatı çizgi çizmeyenleri bile Yukarıdan gelen rica ve emirle alırlar.

MATEMATİK SANATI
2.09.2023 21:39:54
Bu fakültenin adı Mimarlık Güzel Sanatlar Fakültesi değil mi. Ne alakadır. Matematik Hocası Dekanım diye dolanıyor ortada. Birde faültenin web sayfasına bakın. bu dekan vekili Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü başkanı. Ya şaka gibi. Ya bir bilim adamında utanma sıkılma olur. Nasıl o koltukta oturuyorsunuz sıkılmadan . 4 yıldır bu Dekan vekili Matematikçi fakültenin başındaymış. Sayın Rektör çıkıp birde şöyle derece yapıyoruz. Böyle gelişmiş üniversiteyiz diyorsunuz.. web sayfasında sıralamayı koyuyorsunuz. Mimarlık güzel Sanatların başına Matematikçiyi getir sonrda iyi üniversiteyiz diye kafa bul. Haydi Rektör dediğim dedik dedi. Yök nasıl bunu kabul ediyor. Denetim YOK MU.

Kalem ucu
4.09.2023 17:28:47
Rektör alim yıldız hakkında soruşturma var diye haberiniz var. Ya bu nasıl soruşturma. Rektör ve ahalisi 7 senedir es dost akraba atamaları alakasız kisilerin dekan ve müdür atamaları aradıkları aracılığıyla alınan öğretim görevlisi asistan alımları. Şu universitede akademik alimlardaki haksızlık dereceye girer. Ama işte sadece bu haberlerde kalıyor. Gururla gez Alım bey seni kimse yıkamaz

Köroğlu
9.09.2023 22:11:12
Valilikten,il özel idareden yetmezse Belediye başkanı eşini önce memur alıp sonrada Yüksekokul sekreteri yapmaya çalışırsan biri sana dur der. Alım efendi

EGO TATMİNİ
14.09.2023 14:25:45
Sadece bölümde geçerli değil, yüksek lisansta da aynı durumlar var. bakın bi kaç kişi mezun olmuş, kaç kişiye eğitim verilmiş. oturdukları yerden maaşları alıp, öğrenciye ego yaparlar. Başka üniversitelerle karşılaştırma bile yapılamazlar. Öğrenciden beklentileri peşimizde koşsun, kendi kendine çabalamaları. Yol göstermek yok, hesap soranları da yok. Öğrenci başına para alırlar, ekmek yerler ama eğitim vermez insanların emeklerini sömürürler. Bölümle alakaları olmadığı gibi, eğitimcilikten de uzaklar!!!