SALON SPORLARINA GENEL BAKIŞ

SALON SPORLARINA GENEL BAKIŞ

SALON SPORLARINA GENEL BAKIŞ

Merhabalar

Bu hafta basketbol dışındaki salon sporları hakkında genel bir değerlendirme yapmak istiyorum. Sivas bulunduğu konum itibarı ile salon sporlarına son derece müsait bir iklime sahip, yılın ortalama 7-8 ayının kapalı alanlarda geçmesi insanlarımızı kapalı ortamlara yönlendiriyor.

Fakat yetersiz ve organize olmayan spor altyapısı insanlarımızı özellikle çocuk ve genç jenerasyonunu kapalı alanlarda farklı uğraşlara yöneltiyor. Sonucunda tansiyonu, kolesterolü, şekeri yüksek sağlıksız ve hastalık hastası bir toplum oluyoruz.

Düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam toplumun genelinde en büyük sıkıntı insanlar spor yapmak istiyor faka harekete geçirecek bir organizasyona ihtiyaç duyuyor. İlimizde bulunan spor kulüplerinin tüzüklerinde yer alan ama asla uygulanmayan sadece formalite olmaktan öteye gidemeyen icraatlar dosyaların arasında sadece genel kurul zamanı geldiğinde bulunduğu raftan çıkarılıyor.

Bunca yıldır çok zor şartlar içinde uğraşılarak bol emek ve para harcanarak 1.lige çıkan voleybol takımımız maalesef bu yıl küme düştü. 3-4 yıldır altyapıdaki oyuncularımıza örnek olacak rol model oyuncuları izleyebilecekleri çok güzel bir ortak oluşturulmasına rağmen bencil sadece kişisel egolarını ve futbolu ön plana çıkaran insanlar nedeni ile sıfır kazanım ile takım küme düşmüştür.

Geriye dönüp bakıldığında ele geçen çok güzel bir fırsatın yeteri kadar değerlendirilememesi son derece üzücü bir durumdur. Salon sporlarını ayakta tutmaya çalışan 3-5 tane emekçi insan var. Ailesinden sosyal yaşantısından ve daha birçok durumdan fedakârlık eden bu arkadaşlar maalesef hak ettikleri saygıyı görmemekteler.

Sporu, paylaşmayı,  iletişimi vb. birçok insani değerlerden uzak insanların hatır için yönetici yapıldığı ve salon sporları ile eğreti bir şekilde ilişkilendirildiği bir ortamda bu emekçi arkadaşların hak ettikleri saygıyı görmeleri şimdilik imkânsız görünüyor.

Voleybol dışında ilimizde yoğun hentbol, masa tenisi ve bireysel sporlarda aynı kaderi paylaşmakta. Fakat masa tenisi için bir parantez açmak istiyorum son 2 yıldır gerçekten iş ve projeler üreten bir masa tesisi camiası oluştu.

İstatistiklere baktığımızda yaklaşık 5000 lisanslı ve aktif bir sporcu antrenör ağı oluşturdular. Gerçekten başarılması çok zor bir çalışma ortamını yakaladılar. Darısı diğer salon sporlarına olur temennisi ile bu haftaki yazımı bitiriyorum. İyi bir hafta dilerim.



Anahtar Kelimeler: 0