SAHİBİNİ ARAYAN SAHİBİYE MEDRESESİ!

SAHİBİNİ ARAYAN SAHİBİYE MEDRESESİ!

SAHİBİNİ ARAYAN SAHİBİYE MEDRESESİ!

Yıllardır bitirilemeyen restorasyonlar nedeniyle adeta haline terk edilmiş konumda bulunan Gök Medrese?nin durumu görenlerin içini yakmaya devam ediyor. Eski adıyla Sahibiye Medresesi olarak bilinen Gök Medrese adeta sahibini arıyor vaziyette.

Sivas tarihi ve kültürel değerleri ile hemen her platformda dile getirilmeye devam ediliyor. Sivas adına söz sahibi olan herkes Sivas?ın tarih ve kültürüne sahip çıkılması gerektiğini sürekli dile getiriliyor. Ancak bu söylemler sadece lafta kalıyor.

1271 yılında Selçuklu Veziri Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından yaptırılan Gök Medrese sahipsizliğini koruyor. Yıllardır bitirilemeyen restorasyonlar nedeniyle onarımından çok yıkımına neden olunan Gök Medrese içler acısı durumuyla beklemeye devam ediyor.

Eski ismiyle Sahibiye Medresesi olarak bilinen Gök Medrese sahipsizliğiyle dikkat çekmeye devam ediyor. İlimizin önde gelen gerek siyasi gerekse bürokratlarının konuyla bu kültür mirası hakkında gereken girişimlerde bulunarak bitmek bilmeyen restorasyonların sonlandırılması için çaba sarf etmeleri bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0