SAHİ HANGİ BAŞARI?

SAHİ HANGİ BAŞARI?

Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim değerlendirme toplantısında, şehrin eğitim gidişatından memnun olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı?nın bu açıklaması şok etkisi oluşturdu. Rutin dışına çıkmayan Milli Eğitim?in, hangi başarısından Vali Yardımc

Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim değerlendirme toplantısında, şehrin eğitim gidişatından memnun olduğunu dile getiren Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’nın bu açıklaması şok etkisi oluşturdu. Rutin dışına çıkmayan Milli Eğitim’in, hangi başarısından Vali Yardımcısının memnun olduğu anlaşılamadı. Duyarlı eğitimciler Valiliğin yanıltıldığını dile getiriyorlar.

Sivas eğitim anlamında birinci dönemin sonuna doğru girerken, birçok sıkıntının yine sümen altı edildiği iddia ediliyor. Değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın başarısızlığını örtmek için başarıdan bahsetmesi anlaşılırken, Vali Yardımcısı Kalaylı’nın eğitim gidişatından memnun olduğunu dile getirmesi eğitimciler tarafından eleştirilmeye devam ediyor.

Sivas eğitiminin birinci döneminin bir fiyasko olduğunu vurgulayan eğitimciler, Sivas Milli Eğitimin hiç bu dönemki kadar daralmadığını dile getiriyorlar. Turan Akpınar’ın tam manasıyla şehir eğitimini kadükleştirdiğini ifade eden Milli Eğitim kaynakları, istişareden uzak bir anlayışla eğitimi yönlendirmeye çalışan Akpınar’ın, kim ile istişare yaptığı ise merak ediliyor.

Ülke genelinde 8 tane Milli Eğitim Müdürlüğünün görevden alınmasının eğitimcileri heyecanlandırdığı dile getirilirken, sırada Turan Akpınar’ın olduğu yorumları yapılıyor.

Sivas eğitimi tarihinin en dar dönemini yaşarken,  bütün olumsuzluklara rağmen Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’nın, neden Milli Eğitimi başarılı bulduğu kamuoyu tarafından sorgulanıyor.

Sivas kamuoyu adına Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı’ya soruyoruz.

Sivas Üniversite sınavında 48 sırada bu mu başarı?

SBS sınavında 63 sıradayız bu mu başarı?

Meslek Liseleri başarı sıralamasında 73 sıradayız bu mu başarı?

24 dalda verilen “yenilikçilik ödüllerinden” Tokat 6 tanesini alırken, Sivas’ın esamesi bile okunmadı bu mu başarı?

Okul Müdürleri okula gelmiyorlar bu mu başarı?

Okuldaki müdürlerin birçoğu mesai saatleri içerisinde bilgisayarda oyun oynuyorlar bu mu başarı?

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Türkiye Okuyor kampanyasını başlattığı halde, Sivas’ın bunu uygulayamaması mı başarı?

Sivas’ın, eğitim alanında bir uluslararası projesinin olmaması mı bir başarı?



Kamubeyi
11.01.2014 09:32:46
Haberin yanıltılma özüne katılıyorum ancak şunu da belirtmek istiyorum Sayın Valimiz ve Sayın Vali Yardımcılarımız Ankara` da kalmıyorlar sanırım... Sivas ta yaşıyorlarsa yazıyla ve sözle kendilerine iletilenleri Rabbimin verdiği gözleriyle de görmeleri gerekir... Kamuda çalışan bir vatandaş olarak şu hususu açık ve seçik belirtmek isterim... Devletin bütün kurumsal yönetim kadroları memuru, şefini, şefi müdürünü, müdürü varsa Bölge Müdürünü, Bölge Müdürü Genel Müdür Yardımcısını, Genel Müdür Yardımcısı Genel Müdürünü, Genel Müdür Müsteşarını, Müsteşarı Bakan Yardımcısını, Bakanı velhasılı kelam bu böyleyse geçmişte örneklerini gördük Bakanıda Başbakanını maalesefki hep yanıltır... İşin ilginci genelde yanıltılıyor gibi görünen konumda olan kişide geçmişte aynı süreçten yanıltma sürecinden geldiğine göre yanıldığını anlamaması asla mümkün değil...Asla...