SAĞLIK YOK, SPOR YOK, KÜLTÜR YOK, PARA VAR.

SAĞLIK YOK, SPOR YOK, KÜLTÜR YOK, PARA VAR.

Öğrenciler zehirlenir sorumlu Daire Başkanı Hasbek apar topar izne ayrılır... Peki Hasbek kimdir. Kimleri Cumhuriyet Üniversitesindedir. ÇOK YAŞA CUMHURİYET!..

Değerli Okuyucularımız, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Haftanın Usulsüzlüğü köşemizde bu hafta yine sizlerleyiz.

Bu hafta sizlere,  Zara-Suşehri arasından; Kösedağ’dan sesleniyoruz. 1243 yılında tarihimizin belki de gördüğü en liyakatsiz sultan olan Selçuklu Sultanı II.Gıyaseddin Keyhüsrev; ordusu Moğollar ile savaşırken, henüz daha savaş bitmeden ordugahını terketmiş ve Batı Anadolu’ya kaçmıştır. Ordu kumandanları ve vezirler, sayılarının Moğolların üç katı olduğunu, müstahkem ve hakim mevkide bulunduklarını, savaşı kazanabileceklerini ifade etmelerine rağmen, II.Gıyaseddin Keyhüsrev’i ikna edememiş, Sultan’ın ordusunu bırakarak savaş meydanından kaçmasına mani olamamışlardır. Sultan’ın savaş meydanından kaçtığını gören Selçuklu ordusu da savaş meydanını terk etmiş ve akabinde Sivas şehri üç gün boyunca Moğollar tarafından yağmalanmıştır. Sultan II.Gıyaseddin Keyhüsrev ise vefatına kadar eğlenceye düşkün hayatını devam ettirmiş ve söylentilere göre de fazla içkiden dolayı vefat etmiştir.

Konumuz ile ilgisi nedir diye merak ettiğinizi biliyoruz. 

31 Ekim 2023 tarihinde Tıp Fakültesi ve CÜSEM altındaki yemekhaneden yemek yiyen, 88 öğrencinin gıda zehirlenmesi olayından sonra, olaydan sorumlu Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa HASBEK’in apar topar yıllık izine ayrılması, bir daire başkanı olarak personelini böyle bir olayda yalnız bırakması, bizlere II.Gıyaseddin Keyhüsrev’i hatırlatmıştır. Daire Başkanı Mustafa HASBEK’in bazen kaba, bazen argo konuşma üslubu, fıkra ve tekerlemeleri ile meşhurluğu, çevresindekilere lakap takma ve laf atma huyu ile kendince eğlenceli zannettiği tavrı, aslında bir liyakatsizliği örtme çabası mıdır? Eğer öyle ise, bu huyu ile de II.Gıyaseddin Keyhüsrev’i hatırlatmaktadır. 

Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz üzere Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı makamı için, bir atama yapılması üniversite yönetiminin gündemindedir. Gelini ve iki evladı üniversitede çalışan, yakınlarını işe yerleştirme konusunda maharetli Daire Başkanı Mustafa HASBEK’in, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına aday olduğu söylentiler arasında. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı için daire içinden liyakatli bir atama olması gerekirken, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına da liyakatsiz şekilde atanmış olan Mustafa HASBEK’in bu görev için aday gösterilmesinin altındaki sebebi merak etmekteyiz. Açıkçası, Rektör Alim Yıldız’ın, bizleri Mustafa HASBEK ile değil; daire içinden liyakatli bir atama ile şaşırtmasını bekliyoruz.

Yaşanan gıda zehirlenmesi, dışarıdan alınan yemek hizmetleri ile ilgili sorunlar, açılan idari soruşturmalar, Mustafa HASBEK’in daire başkanı olarak başarısının ne ölçüde olduğunu gösterir nitelikte. Üstelik bu durum, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının nitelikli ve verimli personeline rağmen yaşanıyor.  Yani yaşanan sorunların personel kaynaklı olmadığı, idareci kaynaklı olduğu üniversite yönetimince de görülüyor. Üniversite Yönetimince, Mustafa HASBEK’in Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında başını  daha fazla derde sokmaması için görevden alınıp, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına atanması makul görülmüş olabilir. Yalnız bu durumda da yine öğrenciler Mustafa HASBEK’den kurtulamamış olacaktır. Öğrencilerin selameti için, Mustafa HASBEK’in öğrencilerle ilgisi olmayan başka bir görevde değerlendirilmesi daha emniyetlidir. 

Haftanın cevaplanmayan ve cevaplanamayan sorular köşesinde üniversite yönetimine yine sorularımızı yöneltiyoruz.

88 öğrencinin zehirlendiği vakadan Mustafa HASBEK ne derece sorumludur?

Öğrencilerin zehirlenmesi vakasından sonra Daire Başkanı Mustafa HASBEK ile ilgili idare görüşü nedir?

Daire Başkanı Mustafa HASBEK, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına atanırken hangi liyakati değerlendirilmiştir. Sağlık ile ilgili ne tür bir yetkinliğe sahiptir, hayatı boyunca kaç kitap okumuştur, hangi kültürel faaliyetlerde adından söz ettirmiştir, herhangi bir spor branşı ile ilgilenmiş midir? 

Daire Başkanı Mustafa HASBEK’in Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı dönemi içerisinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hangi kültür ve spor aktivitesinde ulusal basında yer almıştır?

Daire Başkanı Mustafa HASBEK, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı döneminde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde hangi projeyi üretmiş, hangi konunun gelişimine katkı da bulunmuştur?

Daire Başkanı Mustafa HASBEK, Konukevlerinden ve Misafirhaneden elde edilen gelirleri nerelerde kullanmaktadır? Bu gelir ve ödemeler ile üniversite yönetiminin hangi açıkları kapatılmaktadır? 

Daire Başkanı Mustafa HASBEK’in kızının uhdesinde kalan Gençlik Merkezi Uygulama Projeleri Hazırlama İşi ihalesine kaç farklı istekli katılmıştır? Bu iş tek istekliden teklif almak suretiyle Mustafa HASBEK’in mimar kızına mı ihale edilmiştir?

Değerli Okuyucularımız, bu hafta da sizlere;   Peygamber Efendimiz’in “Görev ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekleyin.” sözlerini hatırlatıp, 88 öğrenci kardeşimizin nasıl zehirlendiğine açıklık kazandırarak veda ediyoruz.
 



Anahtar Kelimeler: SAĞLIK KÜLTÜR .
Murat kamalı
21.12.2023 21:47:33
Başkanım arkadaşlarla beraberken yanımıza gelip "Sen Murat Kamalı değilmisin? Ben hukuk mücadelesi veren adamı severim Aslan Yiğidim" demiştiniz. Tam da seveceğiniz gibi hukuk mücadelesi veriyorum başkanım, eli kulağında.Sonucu aleyhinize olduğunda küsmece darılmaca olmasın. Ben sözümü tuttum, hakkınızdaki dosyayı teslim ettim. Sağlıcakla kalın, kalın ki sizde hukuk mücadelesi verebilesiniz.

Bekir C.
21.12.2023 22:05:51
Allah göstermesin öğrencilerden biri veya birkaçı hayatını kaybetseydi, Alim Yıldız bunun hesabını kime nasıl verecekti. Anne babalar çocuklarını bilmeden sizlere emanet ediyor.Bilseler asla emanet etmezler. Bu daire başkanının da derhal görevden alınması lazım. Yine Rezillik!!!

Türk T.
22.12.2023 13:58:28
Öğrencilerin rizkindan yediyse kendiside ondan zehirlenip ortadan kaybolmuş olabilir

Ömer SÖNMEZ
23.12.2023 10:52:00
Kanunlara aykırı yasal zeminde olmayan ve gerçekleşen uygulamalar için Türk CEZA kanunda yeri hapis cezası olarak resmen yeralmaktadır. Bu işlemleri uygulayan kişiler bağımsız Yüce Türk Mahkemeleri tarafından önce Cmk100/3 üzerine tutuklanır daha sonra mahkeme günü hakimlerimize ve savcılarımiza resmen hesap verir ve akabinde suçlar her türlü şüpheden Uzak kesin ve inandırıcı somut deliller ile ispatlandıgi için geri gelen hayatlarını Sivas E tipi kapalı ceza infaz kurumu şahsımın özellikle istediği C7 koğuşunda deyim yerindeyse söke söke yaşarlar.