SAÇMA KARAR

SAÇMA KARAR

Kamuoyunun tuhaf bir karar şeklinde yorumladığı bir atakla apar topar ilimize genel merkez tarafından gönderilen 3 milletvekili il başkanı seçimi için gece oy ve görüş aldı

Seçimlere sayılı günler kala milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa ettirilen il başkanı Hakan Aksu’nun kurduğu yönetim göreve geldiği günden bu yana ilimizde belki de AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarihinin en düzgün ve ilkeli çalışmasını yürütmekte idi. Beklentiler seçime kadar İl başkan yardımcısının kurulan bu sistemlere kadar süreci götürmesi kamuoyunun saçma bir karar şeklinde yorumladığı bir atakla apar topar ilimize genel merkez tarafından gönderilen 3 milletvekili il başkanı belirlemek için harekete geçti.

Şehirde AK Parti teşkilatlarının Aksu ile kurulan düzen sayesinde karşı karşıya gelmeyen kendi iç çatışmalarının olabildiğince aza inmesine rağmen alınan bu kararla yine teşkilatlarda bölünmeler yaşanabileceği dile getiriliyor.

Siyasi geçmişi ile Belediye, İl, İlçe ve gençlik teşkilatları arasında ki kopukluğu gideren yıllarca süren kavgaları bitiren isim olarak ön plana çıkan Hakan Aksu’nun genel merkez tarafından milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmesi istemi sonrası Sivas’ta AK Partiye gönül veren vatandaşların beklentisi kurulan Hakan Aksu yönetimindeki kadronun korunması ve il başkan yardımcısının seçime kadar süreci insanlar karşı karşıya gelmeden bu güne kadar olduğu gibi götürmesi idi.

Ancak dün AK Parti Genel Merkezi tarafından kamu oyunca saçmalık olarak düşünülen bir şekilde 3 milletvekili yeni il başkanı belirlemek için AK Parti kadrolarını il ve ilçe teşkilatları olmak üzere gece geç saatlere kadar oy kullanmak için bekletildikten sonra da teşkilat üyeleri ile birebir görüşülerek isim alındı.

Bununla birlikte İl başkanlığı için başvuru yapanların yanında beklenti içinde olanlar ve bununla birlikte temayülde başvurusu olmadığı halde ismi çıkanlarda oldu. Genel merkeze dört isim davet edildi.

Davet edilen isimler arasında Yusuf Tanrıverdi, İrfan Yılmazer, M.Burak Kuruçay ve Mustafa Yıldız yer almakta.

Yapılan ön temayül sonuçları ve Genel Merkeze çağırılan isimler şu şekilde:

AK Parti Sivas İl Başkanı olmak için adaylık başvurusunda bulunup ön temayüle katılanlar;

1-Yusuf Tanrıverdi

2-Sebahattin Buyrukoğlu

3-İrfan Yılmazer

4-Hakan Tartar

5-Yasin Altun

6-Osman Ülker

7-M.Burak Kuruçay

8-Mustafa Yıldız

9-Fatih Ataman

10-Tekin Tahtakıran

11-Oğuz Demirkaynak

12-Ercihan Altınkaya

Resmi başvuruda bulunmayan ama isteyen veya temayülde ismi çıkanlar;

1-Fatih Duman

2-Kadir Darıcık

3-Eyüp Demirer

Ankara'ya İl Başkanlığı için özel mülakata davet edilenler;

1-Yusuf Tanrıverdi

2-İrfan Yılmazer

3-M.Burak Kuruçay

4-Mustafa Yıldız



Anahtar Kelimeler: SAÇMA KARAR