RÜZGÂR ENERJİSİ DÜŞÜNÜLMELİ

RÜZGÂR ENERJİSİ DÜŞÜNÜLMELİ

Dünyada önemi her geçen gün artan rüzgâr enerjisinden yararlanma çalışmalarına Sivas?ın da dâhil olması bekleniyor. Kardeşler Tepesi, Yağdonduran Mevki ve Havaalanı bölgesinin bunun için ideal olduğunu dile getiren araştırmacılar, Vali Alim Barut?un ilk i

Dünyada önemi her geçen gün artan rüzgâr enerjisinden yararlanma çalışmalarına Sivas’ın da dâhil olması bekleniyor. Kardeşler Tepesi, Yağdonduran Mevki ve Havaalanı bölgesinin bunun için ideal olduğunu dile getiren araştırmacılar, Vali Alim Barut’un ilk icraat olarak rüzgâr enerjisini gündeme alması ümit ediliyor.

Sivas’a yeni atanan Vali Alim Barut’tan şehrin geleceğine yönelik ilk icraatlar beklenmeye başlandı. Ekonomi, kültür, eğitim, sanat alanlarında yerlerde sürünen Sivas’a, işlerlikli çalışmalar konusunda önderlik etmesi gereken Vali Barut’un kurumlardan brifing alma haricinde bitirici işlere imza atması bekleniyor.

Sivas’ın ekonomik darboğazını aşacak çalışmaları kurumların fazlaca bilmediğine dikkat çeken uzmanlar, bitirici iş ve eylemler için Ankara bağlamlı girişimlerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Bu bağlamda rüzgâr enerjisinden bütün dünyanın yararlandığı gerçeği üzerinde durulurken, sert kuzey rüzgârların vatanı olan Sivas’ın, rüzgâr enerjisinden neden yararlanmadığı merak uyandırıyor.

Sivas’ın Kardeşler Tepesi, Yağ Donduran Geçidi ve Havaalanı bölgesinin rüzgârdan faydalanmak için ideal yerler olduğunu belirten uzmanlar, buralarda rüzgâr enerjisinden yararlanma yatırımlarının düşünülebileceğine dikkat çekiyorlar.

Sivas’ta yeni göreve başlayan Vali Barut’un bu girişimleri başlatarak Sivas tarihine geçeceği ve güzel bir anlamla anılacağı belirtiliyor.

Şimdi Sivas kamuoyu, Vali Alim Barut’un önümüzdeki günlerde nasıl bir etkin çalışma içerisinde bulunacağını merak ediyor.