PROTOKOLÜN MASA BEKLENTİSİ UĞRUNA TESİS YOK EDİLİYOR

PROTOKOLÜN MASA BEKLENTİSİ UĞRUNA TESİS YOK EDİLİYOR

Şehrimize kazandırılan ve ülkedeki kış sporları eğitim merkezinin yok edilmesi için tüm çabalar sarf ediliyor. Kapatma, Yıkma, Yok etme üzerine kurulu sistemin yeni kurbanı kış sporları eğtim merkezi... Vali beyden müdüre "Sökün"

Şehre kazandırılmış olan Kış sporları eğitim merkezinin geliştirilmesi gerekirken milyonların harcandığı bir proje daha çöp olmak üzere…

Gazetemizin yerinden sökülmemesi için ısrar ettiği Kış sporları eğitim merkezinin özellikle Kara dönemiyle şehirde isim sahibi olan hiç bir proje ve alt yapısı olmadan Buruciye A.Ş.'nin müdürü Mustafa Altun'un protokol için yeme içme masalarına yer açmak için yaptığı girişimlerle sökülmesi eylemine Vali Şimşek'te katıldı. Geçtiğimiz günlerde açtığı telefonla neden halen sökülmedi, bir an önce sökün talimatını Yılmaz Şimşek verirken kamuoyunda ve özellikle bu işi bilen kış sporlarına ve bu projeye emek veren insanlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Yılmaz Şimşek'in göreve başladığı günlerde gündeme gelen bu tesisin yok edilmesi manasına gelen taşıma işlemi için gazetemiz ve Kış sporları antrenörlerinin karşı tavrı üzerine İsmet Yılmaz devreye girerek durdurmuştu. Ancak yeni hükümette İsmet Yılmaz'ın olmaması üç beş masa için heba edilecek olan milyonluk tesisi sökme noktasına getirdi. 

Şimdi merak edilen bir şehrin Valisi 3-5 prokotol masası için bu projeyi yerinden oynatacak mı oynatmayacak mı merak ediliyor.

Bununla birlikte şehrin AK Partili vekilleri özellikle uzun dönem il başkanlığı yaptıktan sonra milletvekili olan Hakan Aksu, kendisini il başkanı yapan ve sonuna kadar vekillik yolunda ardında duran İsmet Yılmaz'ın duracak dediği projenin yıkılmasına göz yumup yummayacağı merak ediliyor.

Mustafa Altun'un sırtını kimlere dayadığı, Özbelsan dönemi, Buruciye A.Ş ve Yıldızdağı dönemlerinin göz ucuyla dahi olsa araştırılması gerekirken, bir tesisin yok edilmesi ve bu yok edilişte pay sahibi olmanın kimlere ne fayda sağlayacağı da merak konusu.



istişare
17.07.2023 14:05:12
Sivas'ta 4 Mevsim Kayak Keyfi Turgut Özal Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan ve ülkemizin en önemli kış sporları eğitim merkezi olma özelliğini taşıyan merkezde yeni kayakçılar yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Ziyarette konuşan Valimiz Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin, Sivas'ın çok önemli bir değeri olduğunu belirterek, "Bu marka değerini de vatandaşlarımızla buluşturmak için çok özgün projelerimiz var. Yıldız Dağı, 5 sezondur bölgede adeta merkez oldu. Kış turizminde insanların uğrak bir yeri oldu. Yıldız Dağı Kayak Merkezi'ni ticari bir merkez anlayışından daha öte eğitim ve sosyal amaçlı kullanmaktayız. Valiliğimiz himayesinde yaklaşık 8 bin çocuğumuza bilinçli bir kayak eğitimi verdik burada. Akşamları da değerler eğitimi verecek çocuklarımızı; kimlikli, karakterli ve sportif bir gençlik olmasını sağlayacağız." dedi. Kayak merkezimizin şehirde bir merkezinin olması için bir proje geliştirdiklerini aktaran Valimiz "Kışın Yıldız Dağı’nda yazın da Kış Sporları Eğitim Merkezi’nde kayak eğitimi vererek çocuklarımızı zinde olmasını ve kayak sporuyla irtibatlarının kopmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Burasını çok aktif ve etkin şekilde kullanıyoruz. Salgın kurallarına uygun şekilde çocuklarımız eğitim alıyor. Burada ki teorik eğitimler, Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nde pratik eğitimler devam edecek." diye konuştu. Valimiz sözlerine şöyle devam etti: "Burada ki çocukların önemli bir özelliği var. Binlerce çocuk içinden seçildi. Yaklaşık 64 çocuğumuz burada eğitim aldıktan sonra olimpik yarışlara katılacaklar. Büyük bir azim ve inanç var. Biz de Sivas Valiliği olarak sosyal projelerimizle birlikte bölge çocuklarımızın daha etkin şekilde dağı kullanmasını sağlayacağız. Herkes Yıldız Dağı Kayak Merkezi’ne evlatları gibi sahip çıkıyor. Sivas’ın geleceği olan çocuklarımızı bu dağda hazırlıyor. Çocuklarımıza başarılar diliyorum."buruciye aş ayfasınaki yazı

ilhan erzurum
18.07.2023 12:56:04
sayın valiyi nasıl ikna ettiklerini tahmin etmek zor değil. İlk önce eğitim merkezini işletmeyerek, hiç bir proje yapmayarak itibarsızlaştırdılar. Sadece sporcular çalıştı ellerinden gelse onu da engelleyeceklerdi. Yok etmek için her şeyi yaptılar. Açılışı henüz 4 yıl önce yapılmış olan eğitim merkezini, sayın valiye efendim çalışmıyor sadece sporcular çalışıyor bunu spor vadisine gönderelim orada rahatça çalışsınlar bizde burayı değerlendiririz ,sıkıntılarımız var bürokratlarımız siyasilerimiz yemeğe geliyor vatandaş rahat bırakmıyor ayrı bir yerimiz olur, sizlerde rahat edersiniz dediler. Kimsenin umurunda mı Sivas, umurlarında mı , ekonomik sıkıntıların ortasında çöpe giden milli servet , umurlarında mı , taşıyacakları yere gidemeyecek çocuklar ,umurlarında mı ,yıldız dağı kış sporları turizm merkezi. Bu merkezde hiç bir faaliyet, proje gerçekleştirmeyen Buruciye aş geçen 4 yılda halka ,vatandaşa dönük program yapıp kayak öğretseydi şu an da yıldız dağı kış sporları turizm merkezinde hafta sonu 200 kişi yerine 1500 kişi kayak yapacaktı, hem merkez rantabıl hale gelecek hem de, her yaştan vatandaş spor yapacaktı. Egitim merkezinin amacı da buydu zaten. Âmâ maalesef kendi durumlarını muhafaza etmek için her şey mubah. Dünyanın en iyi firmalarının imal ettiği 100 milyonluk (yapıldığı tarihte dolar 6000 bandımdaydı ve tüm malzemeler ithal )yıldız dağı kış sporları merkezini sıfır kilometre anahtarını teslim aldılar. Şu anda enkaz olma yolunda hızla ilerliyor, Buruciye aş. nin çalıştırmadığı 6 000 000 Euro değerindeki M3 telesiyeji 8 yıldır bir defa dahi çalışmadı üstüne yedek parça olarak kullanıyorlar elektrik elektronik aksamlarını, faaliyete geçirmediği, yaklaşık her bir 350 000 Euro değerindeki kütük kafeleri 2 sini kapısını 8 yıldır hiç açmadılar. Her biri 50 000 Euro değerindeki 3 adet kar motorları 8 yılda 3 defa reaktife oldu iş bilmezliklerinde ve şu anda kimi çalışmıyor kimisi de göstermelik çalışıyor mu? çalışıyor. Merkezde bulunan iki tane kar üstü araç birisi 400 000 Euro, ikincisi 450 000 Euro her keçen gün kan kaybediyor çeşitti sıkıntıları var. Değeri 100 000 Euro olan yürüyen bantlar dökülüyor daha sezon sonuna kadar arıza yapmadığı yıl yok. Yok edilen yıldız dağı kış sporları merkezi ve şehir merkezinde bulunan kış sporları eğitim simülasyon merkezi çok yazık bu şehre devlete millete. Bakalım ekonomik sıkıntılar çeken ülkemizde tasarruf tedbiri başladı ,hem 130 000 Euro değerindeki simülatörü yok edip hurdaya ayırıp, üstü nede 2.5 000 000 para harcayıp taşıyacaklar mı?