PROJE BALONLARI UÇUYOR

PROJE BALONLARI UÇUYOR

Göreve geldiği günden bu yana, Sivas?ı daraltan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale?de kamulaştırma haricinde ciddi hiçbir adım atamadı. Hanımlar Kültür Merkezi?ni şehrin ortasına yapıp orayı tıkayan Ürgüp, Otobüs terminalini de aynı yere yaparak şe

Göreve geldiği günden bu yana, Sivas’ı daraltan mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale’de kamulaştırma haricinde ciddi hiçbir adım atamadı. Hanımlar Kültür Merkezi’ni şehrin ortasına yapıp orayı tıkayan Ürgüp, Otobüs terminalini de aynı yere yaparak şehrin gelişimini daraltmakla eleştiriliyor. Seçime ramak kala, yarım yamalak balon projeler açıklayan Ürgüp’ün, bu girişiminin seçim taktiği olduğu dillendiriliyor.

Seçimlere ramak kala seçim heyecanı, adayları sarmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kale konusunda birçok çalışma yapacağını dile getirmesine rağmen, kamulaştırma haricinde ciddi adım atamaması şiddetle eleştiriliyor.

Kale hakkında kamuoyu ile paylaşacağı görsel bir sunu ve projeler zinciri ortaya koyamayan Ürgüp’ün, gelecek bir beş yıl içinde Kale çalışmasının devam edeceğini söylemesi ise seçim yatırımı olarak algılanmaya devam ediyor.

Seçime az bir zaman kala, aceleye getirilmiş projelerin açılışını yapan Ürgüp’ün özellikle Hanımlar Kültür Merkezi’ni şehrin merkezi yerine yapmasının tarihi hata olduğu dile getiriliyor.

Şehirlerarası Otobüs Terminalini aynı yere yapan Ürgüp’ün, bu çalışmasının da son derece şehri daraltan bir anlam içerdiğini belirten Sivaslılar, terminalin şehrin en öte yerine yapılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Diğer taraftan yine birçok kesim tarafından eleştirilere neden olan Turkuaz Projesi’nde de Ürgüp’ün hiçbir başarı gösteremediği belirtiliyor. Yıkımdan başka hiçbir icraat gösteremeyen mevcut Belediye yönetimi söz konusu projeyi hayata geçirmesi halinde bölgede yoğun bir sıkışıklığın meydana geleceği dile getirilmişti.

Proje yarışması yapıp, bunları unutarak seçim arifesi “Altın Kale”yi dile getiren Ürgüp’ün, seçimi yeniden kazanmak için her fırsatı değerlendirerek balon projeler açıklamaya devam edeceği sanılıyor. 



murat
11.01.2014 09:32:08
en azından başkalarının projesini sahiplenmiyor.ayrıca hanımlar kültür merkezinin otoparkı var zaten.esirgeme kurumu varken orası çok mu sakindi?

sivaslıgardaş
12.01.2014 09:31:28
1.Tekel binasını cebren ve hile ile kütüphaneye binasına çevirmek Sivasın büyümesini engellemiyor hanımlar kültür merkezi engelliyor öyle mi? 2.Sami Aydın terminal binasını şehrin dışına çıkartacaktı, sahi neden mahkeme kararı ile engellendi, yoksa hısmının arsasına mı yapacaktı?

deren
12.01.2014 09:25:13
eski sanayide hakkını yediği esnafın hakkını veremeyecek inşallah.

Kürşat
12.01.2014 09:22:46
Sayın Ürgüp şehri daralttığı gibi belexiyeyide borca boğdu, özbelsan A.Ş.yi çıkmaza soktu , Özbelsan A.Ş.şuanda araç muanesi yaptıramayacak kadar ekonomik krizde, bu yönetin özürlüler Allah korusun tekrar seçilirse maaşları ödeyemeyecek duruma gelcekler...

rüya
13.01.2014 09:16:46
Eskiden ne derlerdi CANBAZA BAK CANBAZA derkek aşağıda birileri cepleri boşaltıdı. Sivas` şu günler canbaz oynuyor , insanlar kırk kere vefa borcu ödemez , ödedi ödeyeceği kadar yeter artık Sivas`ın önünü açalım.

yürü başkan arkandayız
13.01.2014 09:39:41
Seninleyiz Doğan Başkanım.Meyve veren ağaç taşlanırmış.... Sivas`a DOĞAN güneş batmayacak..

ibrahim
13.01.2014 09:35:58
kürşat isimli beyefendi nerden biliyorsun sen mali müfettiş misin ?iki de bir borç batağında,çıkmazda deyip duruyorsun.elinde buna dair bilgi ve belgen olmadan nasıl böyle rahat konuşuyorsun.kişi ve kurumları zan altında bırakarak suç işlediğinin farkında mısın ?bilgi ve belgen varsa savcılık ve basınla paylaş.yoksa sus.sırf yorum yapmak için boşa buraları da işgal etme.

58
13.01.2014 09:35:22
nasıl bir vefa anlamadık gitti.kime vefa borçları vardı onuda anlamadık.10 senedir vefa yaptıklarınız sivasta çalışacak iş yeri bırakmadılar hepsini ya taşıdılar yada peşkeş çektiler vefa yaptıklarınızdan sorun hesap.kimseye vefa yapmadınız yapılan ve yapılmayan ortada.kimse değişik yerde bahane aramasın.

Sıvaslı
13.01.2014 09:34:43
Sizin mantığınız "çamur at izi kalsın". Başkan, çalışkan, mütevazi, dürüst, çalmayan, milletin hakkını kimseye peşkeş çekmeyen birisidir. Bazıları menfaatine uygun olmayanları sevmez sizin gibi...

murat tuna
13.01.2014 09:32:22
ürgüp ne yaptı sanayi yaptı kızılırmağın kenarına adliyenin karşısına turkuazı yaptı dükkanları yıktı esnafı zarara uğrattı at hırsızı kalmadı özbelsana aldı inşaat durdu sivasta sivas bitti 40 yıl geriye gitti kadınları çermiğe paşa fabrikasına taşıdı saçtı savurdu paraları hala savunun bakalımmm nereye kadar

58
14.01.2014 10:04:59
MURAT TUNA sizin sorununuz sivas değil özbelsana alınan 3-5 işe muhtaç veya iş verilen kişiler. devlet malını peşkeş çekip karşılığında akplileri işe alınca normal diğerleri işe alınca at hırsızı işe layık değiller.ama devlette değişik işler olunca ülkücüler var diye annenizin arkasına saklanmayıda ihmal etmezsiniz geçmişte olduğu gibi.kimse at hırsızı filan değil nasıl askere gidiyorsa senin gibi senin gibide devletten alacağı var zoruna gitmesin. belediye sivası 40 yıl geriye götüremez rahat ol.geriye gitmişse 7 milletvekilinden 4 vekile düşüren sivasın nüfusunu düşüren var olan iş yerlerini peşkeş çeken 10 yıllık ikdidara sormak lazım senin konunu

KİMSE KİMSENİN YÜZÜNÜ YIKAMASIN
14.01.2014 15:27:12
YAPILAN PROJELER SİVASA YAPILIYOR. KİMSE GİDERKEN PROJELERİ CEBİNE KOYUP GÖTÜRMEYECEK. SAMİ BEYİNDE DOĞAN BEYİNDE EKSİKLERİ VE HATALARI VAR KİMSE HATASIZ DEĞİL. ÖNEMLİ OLAN HAK YEMEMEK. HAK YEME KONUSUNDA DA KİMSEYE HAK YEMEZ DİYEMEM. KİMSE BİLMEDİĞİ KULAKTAN DOLMA SÖZLERLE BURADA AHKAM KESMESİN. SAMİ BEY YADA DOĞAN BEY BURADA BİR BİRİNİZE LAF SOKARKEN ONLAR LAF SOKMA POLEMİK ORTAMI İÇİN SİZE NE VERİYOR. DOĞAN BEY İSTENMİYOR DA SAMİ BEY ÇOK MU İSTENİYOR SİVAS HALKI TARAFINDAN. GERÇEKLER BEYLER GERÇEKLER.

tolga
14.01.2014 12:33:47
Dogru balonlar projelerin acilisinda ucti

Kürşat
14.01.2014 12:33:00
İbrahim borç batağı diyoruz yolsuzkuk değil nasıl algılaman var ? Adam araç muanesi yaptıramıyo bunumu belgeleyelim ? Çok istiyosan sivas postasının araç vergi borçları ilede belge yayını var , alacağını tahsil edemeyen esnaflarda var bu örnekleri çoğaltabilirim istersen.Ayrıca Özbelsanda ilave iş sahası açılmadan 1000 e yakın eleman alındı sadece sosyal tesisler açıldı buradada 150 kişi çalışıyor,850 kişi nerede ? Birde park bahçe,kaldırım vs.bunlarıda dışarıdan müteahhitlere, taşoronlara yaptırılıyo...

ibrahim
15.01.2014 09:46:54
kürşat bey sen önce kendi yazdığını ve sonra benim yazdığımı bir oku istersen .ben yolsuzluk mu yazmışım.nerden biliyorsun batakta olduğunu diyorum sen bana ben yolsuzluk demedim diyorsun.

kürşat
16.01.2014 10:38:28
Yolsuzluk iddiasımıda belge soruyon anlamında kullandım o cümleyi.Yanlız takılma oralara belediye ve özbelsan çok borçlu iş bilmez yöneticilerin elinde malesef...

58
16.01.2014 16:40:32
kürşata sormak lazım.maaşımı alamıyorum diye çatıya çıkanmı var özbelsanda belediye borçluda alman bankalarından her nasıl anlaşmaysa öncekiler gibi öde öde bitmiyor. gibi bir kredimi çekildi belediye taşınmazlarımı satıldı eski garajların yeri gibi alanlar bağış falan filan dönenler atv den türkiye seyretti ne çabuk unuttunuz.bilmediğin veya yapmadığın konu üstünde konuşmasan iyi olur derim vergi ve cezadan dolayı geçikmeyi yoktu unuttum gibi bahaneleri adama sorarlar devlet işlerinde kural bu.

kürşat
17.01.2014 14:36:45
Sayın 58 bu dönemde gayrimenkul satışa çıktı ama ihaleye giren olmadı ilan edildi ama sizin gözünüzden kaçmış olabilir ayrıca özbelsan beton santralide 2 defa satışa çıkarıldı müşterisini bulamadılar.Evet Osman ney zamanında maaşlar 2 veya 3 ay gecikmeli ödeniyordu.Bilmedigim konu üzerine asla konuşmam kimseyede iftira etmem, kesin bildiğim doğruları yazıyorum ister inanın isterseniz inanamayın.Çorapcı hani restorasyonundaki olanları nede çabuk unuttunuz...

58
17.01.2014 14:16:49
KÜRŞAT BEY.benim kimseyle bir sorunum yok sadece doğruları sivas için yapılanı görmeliyiz.ankaradan hakkımızı alabiliyormuyuz ona bakalım.belediye ne yapar görevi ne onu bilelim.çorapçı hanı dendi durdu ne yapılmış orada devletin hakimi veya onu denetleyecek görevlisi yokmu hele hele ikdidar karşıtı bir belediye hiç kaçırırlarmı öyle bir yanlış bir iş olsa imkanı varmı?velhasıl suçlu olana cezasını vermek lazım hak etmeyenleri de bir an önce olduğu yerden indirmek lazım.10 sene önce verilen yetırım sözleri yerine geldimi bittimi aklıma gelen-hastane-stad mesela diğer iller yaptı ikincisini almaya uğraşıyor sivas nerde ona akmak lazım.