PİRUS ZAFERİ...

PİRUS ZAFERİ...

Kendini büyük görenler; rüya diyerek reklamları yapılan gerçeğe dönüşen projenin ilk ayağını yok etme girişiminde pirus zaferi kazandılar... Sivas için KARA bir gün! İsmet Yılmaz'ın talimatlarını hiçe sayan Vali Yılmaz Şimşek!

Yaklaşık 3 aydır taşındı, taşınacak, durduruldu derken en sonunda Sivas valisi en kısa zamanda taşınması için talimat verdi.

İsmet Yılmaz'ın özellikle Vali Şimşek'e talimat vermiş olmasına rağmen bu tesisin taşıma işlemi bir ay içerisinde gerçekleşecekmiş.

Kış sporları eğitim merkezinin içerisinde bulunan simülatör cihazının bulundugu alanın dışarıya bakan camları ve kapısına perde asılarak cihaz sökülmeye başlandı.

Buruciye anonim şirketi genel müdürü Mustafa Altun, Gençlik ve Spor il müdürlüğü yetkilileri ile birlikte cihazı koymayı planladıkları, Taha Akgül spor salonunun 2. katında bulunan fuaye alanını yerinde incelediler.

Yapılan bu taşıma işlemi ile Sivas ta, Kış sporları Eğitim merkezi  yok oldu.

İçerisinde bulunan 130.000 euro degerindeki simülatör hurdaya ayrıldı.

Simülatörü taşıdıkları, Taha Akgün spor salonu da kısmen katledildi.

Neden mi

Cihazın koymayı, planladıkları alanda simülatör cihazı çok geniş bir alanı kaplayak salonun bu alanı işlevselligini kaybedecek, hesap etmedikleri bir ayrıntı daha var, teknik olarak simülatörün konulacağı alan sıfırdan imal edilmediği için simülatöre biniş platformu yerden bir buçuk metre yukarıda kalacak, bunun için etrafına bir platform yapılacak bu alan dahada genişleyecek .

Yani Taha Akgün spor salonunun  bulunan koridor geçiş alanı veya Fuaye alanı iptal olacak.

Dolayısıyla, ilerleyen günlerde o salonda gerçekleşecek olan büyük organizasyonlarda acil durum çıkışı gerçekleşmesi gerekir ise, o koridordan insanlar  insanlar nasil tahliye edilecek, büyük sıkıntılar yaşanırsa bunların hesabını kim verecek?

Taşınan simülatörün halısı değişirse ve yetkili firma ile montajı yapılır ise yerinde belki makine çalışacak ama hiç fonksiyonel olmayacak verimsiz bir şekilde kullanılacak,10 -15 kişiye hizmet verecek. Taha Akgün spor salonunada da zarar verecek olasılığı bir durumda insanların can güvenliğini sıkıntıya sokacak, güvenlik zafiyeti oluşturacak.

Çok ses yaptı için ve dar bir alanda olduğu için mekanik aksamları saatte 35 kilometre hızla çalıştığı için güvenlik sıkıntısı da yaratabileceğinden konser olduğunda müsabaka olduğunda kullanılamayacak.

Bunun dışında simülatör şirket personeli tarafından sökülüp montajı yapıldığı takdirde bu cihaz belki göstermelik bir ay çalışacak ve ondan sonra asla çalışmayacak.

Bu şekilde sökülüp tekrar montajı yapılan cihaz yetkili firma tarafından yapılmadığı takdirde bundan sonraki arızalarında yetkili firma müdahil olmayacak.

İlerleyen zamanda körling salonu tamamlandığında oraya taşınacağı yönünde de düşünceler ifade edilmektedir.

Buruciye aş. bir an önce cihazdan kurtulmak için apar, topar Taha Akgün spor salonuna koyacak  ve buradan başka bir yere taşınması teknik olarak ve maliyeti açısından da neredeyse imkansız hale gelecek.

Sivas'ımıza geçmiş olsun, büyük hayallerle şehre kazandırılmış olan ve yıldız dağını büyütmek, geliştirmek ,kayak sporunu Sivas'ta yaygınlaştırmak dolayısıyla Yıldız Dağı Kış sporları ve turizm merkezini rantabıl hale getirmek için oluşturulan Kış sporları eğitim merkezi yok oldu.

Yıldız Dağı Kış sporları Turizm merkezinin de tek bacağı koptu.

Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiği bu günlerde ,ülkede başka iş güç yokmuş gibi bir eğitim merkezini yok ederek restorana çevrilmesi artık  pes dedirtti.

Simülatör 130 000 euro.

Taşıma işleri 3 000 000 tl

Degişecek halı 130 000 euro

Restoran yapim işi 10 000 000 tl

Sayin cumhurbaşkanımız, ülkemizi ekonomik açıdan rahatlatmak için mücadele verdiği şu günlerde, bu keyfi harcamaları duysa size ,sizi alkışlayanlara ne derdi acaba?

Bürokratlar yemek yerken,toplu yemeklerde konuşma falan yapınca sıkıntı yaşıyorlarmış ,halk onları gördüğü için sıkıntı oluyormuş  Bu sebepten dolayı orayı restoran yapacaklarmış sebep bu.

Bundan sonra rahatça yiyin için .

Sivas halkı size affetmeyecek.

İsim isim tarihteki yerlerinizi aldınız.

Protokol masası takibi, bürokrat emmioğullarına konak verilişi, Özel idare işritaki olan ve alt girişimleri ile yapılan alımlar ve satışlar, ihaleler…

Peşkeş iddiasının olduğu konakla ilgili atılmayan adımlar ve korunan sessizlik büyükken kazandığınızı düşünmeyin…

Büyük değilsiniz, kendinizi öyle görüyorsunuz. Bu ise ancak bir PİRUS zaferidir. 



Anahtar Kelimeler: PİRUS ZAFERİ...