PİRUS ZAFER SONRASI HESAPLAŞMA

PİRUS ZAFER SONRASI HESAPLAŞMA

Geçtiğimiz yıl yapılan Oda Başkanlığı seçimleriyle birlikte Pirus Zaferi elde eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım seçimlerde karşısında duran 25 Delikanlıyı dağıtma yoluna gidiyor. Geçtiğimiz günlerde toplantılara katılamadığı gerekç

TSO’da Osman Yıldırım’la Kanun içi, Etik dışı 25 Delikanlıyı Dağıtma Girişimi

Geçtiğimiz yıl yapılan Oda Başkanlığı seçimleriyle birlikte Pirus Zaferi elde eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım seçimlerde karşısında duran 25 Delikanlıyı dağıtma yoluna gidiyor. Geçtiğimiz günlerde toplantılara katılamadığı gerekçesiyle Osman Deniz’in üyeliğinin düşürüldüğü belirtilirken, şimdi ise aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle İlhan Ocak, Murat Gedikli ve Emre Çapraz’ın meclis üyeliğinin düşürüldüğü öğrenildi. Yapılan bu uygulamaların kanunlara uygun olduğu belirtilirken, yönetimin etik dışı davranışlarla 25 Delikanlının dağıtılmaya çalışıldığı yorumları yapılıyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan ilk defa büyük eleştiri alarak gündemde gerçek bir seçim yaşayan, hatta devrilme kabusları gören 28’e 25 oyla Pirus Zaferi elde eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’dan 25 Delikanlıya karşı kanun içi etik dışı yöntemlerle hem gözdağı hem de yaptırımlar başladı.

25 Delikanlıyı dağıtma girişimi olarak hedeflenen bu süreçte geçtiğimiz haftalarda Kuyumcular grubundan seçilen Osman Deniz şehir dışında olduğu için 4 toplantıya katılmama kuralı baz alınarak bilgi gerilmeden TSO Meclis üyeliği düşürülmüştü.

Şimdi ise Sanayiciler Grubundan seçilen İlhan Ocak, Konfeksiyon Grubundan seçilen Murat Gedikli ve Emre Çapraz’ın TSO aidatlarını yatırmadıkları gerekçesiyle üyelikleri askıya alınmış, üyelere ihtar çekilmiş ancak bu olayla ilgili olarak üyeliklerini kaybedeceklerini bilmedikleri halde TSO Meclis Başkanı ve Genel Sekreter tarafından uyarılmadan üyeliklerini düşürme yolu tercih edildi.

Söz konusu isimlere üyeliklerinin düşürüleceğiyle ilgili olarak ihtar gönderildiği belirtilirken, bu ihtarların ismi geçen Meclis üyelerinin ellerine ulaşmadığı ve konudan haberdar olmadıkları için de bir işlem yapamadıkları belirtildi.

Konuyla ilgili bu isimlerle yapılan görüşmelerde seçimlerde destek vermedikleri toplantılarda hayır oyu kullandıkları gerekçesiyle gereğinin yapılacağının bilinmesi gerektiğinin kendilerine bildirildiği belirtiliyor.

Pirus Zaferi ile gelen ve zafer öncesi Etik Derneği’ni yanına alan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım yaptığı bu girişimler sonrası bugün akşam saat 18.00’da yapılacak Meclis Toplantısında büyük tepki görmesi bekleniyor.

Etik dışı bir şekilde dağıtılma yoluna gidilen 25 Delikanlı ise “Biz arkadaşlarımıza sahip çıkarak onlara uygulanan bu baskıyı etik dışı uygulamaları bertaraf edeceğiz” yorumlarında bulunuyor.