PAZARCILAR MARKETLERE SAVAŞ AÇTI

PAZARCILAR MARKETLERE SAVAŞ AÇTI

PAZARCILAR MARKETLERE SAVAŞ AÇTI

Önceki gün gazetemize açıklamalarda bulunarak ilimizdeki büyük marketlere isyan eden Sivas Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın, dünden itibaren eyleme başlayarak cadde ve sokaklara indiler. İlimizdeki marketlere adeta savaş açan azarcı esnafı ilerleyen günlerde temel gıda maddelerinin satışına da başlayacaklarını kaydetti.

Dün itibariyle eski bilinen alanlarda tezgâh açmaya başlayan pazarcılar dün Altuntabak Caddesi boyunca yolu trafiğe kapatarak eski usul tezgâh açmaya başladı. Pazarcı esnafı yarın da Alibaba Mahallesi Pazar yerinde tezgâh açacaklar.

 Burada basın açıklaması yapan Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın ve Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit, marketlerin kaldırımlardan tezgahlarını kaldırması gerektiğini belirterek, bu durum düzelinceye kadar pazarcı esnafının eski yerlerinde tezgah açmaya devam edeceklerini kaydettiler.

Sivas Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Adem Argın, "Yıllardan beri yollarda tezgah açarız. Marketler kaldırıma manav reyonu açacaksa biz de kapalı alanlardan çıkıp yollarda pazarcılığımıza devam edelim" dedi.

Argın, Kılavuz Mahallesi`ndeki Çarşamba Pazarı yerine, pazarın eskiden kurulduğu Altuntabak Mahallesi Altuntabak Caddesi`nde tezgâh açan esnaf adına yaptığı açıklamada, bazı marketlerin dışarıda meyve-sebze reyonu açarak kaldırım işgali yaptığını öne sürdü.

Adem Argın, şunları söyledi:

"Yıllardan beri yollarda tezgâh açarız. Marketler kaldırıma manav reyonu açacaksa biz de kapalı alanlardan çıkıp yollarda pazarcılığımıza devam edelim. Marketlerin pazarcılığına son verelim diye böyle bir karar verdik. Ya onlar kaldırım işgaline son verip pazarcılığı bırakacak ya da biz kamyonlarda yağ, şeker, un, temel gıda maddeleri olmak üzere market gibi satış yapacağız. Onlara karşı böyle bir mücadele başlattık. Mücadelemizde başarılı olacağımıza inanıyorum."

Pazarcılara destek olmak amacıyla caddeye gelen Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit ise "Marketler, dışarıya sebze-meyve reyonu açtıkları gibi döner tezgâhı kurmaya başladı. Bir market halk gününde et döner yapıyor, başka bir market tavuk döner yapıyor. Alışveriş yapan müşterilere dürüm ikram ediliyor. Herkesin kendi işini yapması lazım. Lokantacı kendi işini, pazarcı kendi işini, market de kendi işini yapmalı.  Bunlardan biz de artık rahatsız olmaya başladık. Mülki amirler ve belediyenin bunlara bir an önce çözüm bulması gerekiyor" ifadesini kullandı.



Anahtar Kelimeler: 0