PAŞA CAMİ ÇEVRESİ BAKIM BEKLİYOR

PAŞA CAMİ ÇEVRESİ BAKIM BEKLİYOR

PAŞA CAMİ ÇEVRESİ BAKIM BEKLİYOR

Restore edilmesi gereken cami,  minaresinde oluşan çatlakları zaman zaman onarılsa da caminin büyük bir onarımdan geçmesi gerekiyor. Sadece caminin değil çevresi de aynı kaderi paylaşıyor. Caminin arka bölümünde mavi çarşı giriş kısmında bulunan basamaklar kırılmış bir durumda. Mavi çarşı ve etrafı bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Yaz boyunca bu durumda olan merdivenlerin kış mevsiminde buzlanma ile birlikte büyük tehlike olabileceği vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından dile getiriliyor.

Sivas?ın tarihi camilerinden olan Paşa Cami, çarşı merkezinde tüm görkemi ile ayakta duruyor. Ramazan aylarında mahyası ile şehre ayrı bir güzellik katan Paşa Cami ve çevresi iyi bir bakıma ihtiyaç duyuyor. Restore edilmesi gereken cami,  minaresinde oluşan çatlakları zaman zaman onarılsa da caminin büyük bir onarımdan geçmesi gerekiyor. Sadece caminin değil çevresi de aynı kaderi paylaşıyor. Caminin arka bölümünde mavi çarşı giriş kısmında bulunan basamaklar kırılmış bir durumda. Mavi çarşı ve etrafı bakımsızlıktan adeta dökülüyor. Çay bahçesinin de bulunduğu alan bir harabeyi anımsatırken merdivenleri kullanan vatandaşlar zorluk çekiyor.

Yaz mevsimi boyunca hiçbir yetkilinin buradan geçmemiş ve buradaki bakımsızlığı görmemiş olmasına ihtimal verilemiyor. Yaz boyunca bu durumda olan merdivenlerin kış mevsiminde buzlanma ile birlikte büyük tehlike olabileceği vatandaşlar ve çevre esnafı tarafından dile getiriliyor. Buzlanma ile birlikte vatandaşların merdivenden inmek isterken düşebileceğini belirten vatandaşlar, ya boyunca bir bakım çalışması yapılmamasına anlam veremiyor. Şu anda bir bakımın mümkün olamayacağını dile getiren vatandaşlar, illa birinin başına bir şey gelip gelmemesi gerektiğini sorguluyor. Kentin göbeğinde böyle bir manzaranın yaşanması, merkezin bile makyajlanamadığını şehrin kırsal bölgelerinin daha kötü durumda olmasının normal karşılanacağını söylüyor. Belediyelerin her yıl yeni yapılan kaldırımları yeniden onardığını söyleyen vatandaşlar ihtiyaç olan bölgelere yoğunluk verilmesi gerektiğini de dile getiriyor.



Anahtar Kelimeler: 0