Park Yapmak Adına Birçok Elektrik Direği DİKİLDİ!

Park Yapmak Adına Birçok Elektrik Direği DİKİLDİ!

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız kazandıran Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Yukarı Tekke Mezarlığı?nın alt tarafında bulunan alana yaptığı Şehitler Parkı?nın açılışı yapmıştı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız kazandıran Sivas Belediyesi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Yukarı Tekke Mezarlığı’nın alt tarafında bulunan alana yaptığı Şehitler Parkı’nın açılışı yapmıştı.

Seçim öncesinde oy toplamak için Paşa Fabrikası, Kurt Deresi ve Şehitler Parkı olmak üzere kendisini parka bahçeye boğan Sivas Belediyesi yaptığı basit çalışmalarla halkın gözüne girmeye çalışıyor. Açılışının yapılmasına rağmen halen ufak tefek çalışmaları devam eden Şehitler Parkıyla ilgili gazetemize çok sayıda şikâyet geldi.

Tarafımıza yapılan şikâyetlerde Şehitler Parkı’nın aydınlatmasının güzel olduğunu fakat gereğinden fazla ve aşırı sıklıkta aydınlatma direğinin olduğu belirtilirken, akıllarında soru işaretleri oluştuğunu ve Belediye Yetkililerinin bu kafa karışıklığına bir cevap vermesi gerektiğini belirttiler.

Bizde Sivas Postası Gazetesi olarak Kamuoyundan tarafımıza iletilen şikâyetler ile ilgili Sivas Belediyesi yetkililerine şu soruları yöneltiyoruz:

Söz konusu Şehitler Parkı’nın Aydınlatma işinde ihale yapıldı mı?

Eğer yapıldıysa İhaleyi hangi firma kazandı?

Proje de neden bu kadar fazla aydınlatma direği kullanıldı?

Aydınlatma işini üstlenen firma bu iş sonucunda ne kadar para kazandı?

Diğer taraftan Şehitler Parkı’nda bulunan kamelyaların Gaziantep’ten getirtildiği öğrenildi. Paşa Fabrikası gibi diğer mesire alanlarında yapılan düzenlemelerde kamelyaların ÖZBELSAN A.Ş. tarafından imal edildiği bilinirken, Belediye’nin kendi elinde imkân bulunmasına rağmen kamelyaların neden Gaziantep’ten getirtildiği konusunda da akıllarda soru işaretleri oluşturduğu belirtiliyor.



KÜRŞAT
24.11.2013 11:45:47
Boşuna uğraşma belediyenin yaptıklarını tüm Sivas görüyor.Haberlerin bir hafta geriden geliyor. Terminalden bahset siz böyle yaptıkca Tüm Sivas Doğan Ürgüp diyor.

sivaslıgardaş
24.11.2013 11:45:28
Artık çıkartın şu at gözlüklerini. Sami başkanınızın meydandaki ağaçları kesip kendine dahi faydası olmayan sözde ışık direklerini dikmesinden neden bahsetmiyorsunuz? sami başkanınızın yere gömdüğü tv lere kaç tl harcadığından neden bahsetmiyorsunuz?

58
25.11.2013 11:44:45
neden kamelyaları antepten getirmiş biliyormusunuz haber bulamayan dedi kodularla uğraşan SİVAS POSTASI sorsun diye

58
25.11.2013 17:59:35
bir haberci ancak bu kadar kendisiyle çakışır elektrik direklerinden bahsediyor bunların bir ışık verme ölcüleri vardır hesaplanır ona göre projelendirilir.bu işi yapan firma yüklenici firma özbelsan işi yapmakla yükümlüdür şirket statüsü olduğundan yapmış olduğu işlerin yoğunluğundan kendi anlaşmalı firmaları vardır onlara yaptırır. her işe ihale senin mantığınla öküzün altında buzağı olmaz.kar etme konusuna gelince babasının hayrına yaptı. sen sami ve kurunun reklemını yapmakla ne kadar kar yaptın onu söyle.

TEPKİ
25.11.2013 17:59:12
Bütün belediyeciler toplanmışsınız ne güzel..soyguncularrr belediye adı altından sivası yediniz 10 yıl geride bıraktınız birde çıkmışsınız şimdi sami AYDIN a iftiralar atıyorsunuz az kaldı merak etmeyin şimdilik keyfini çıkarın

TEPKİ
26.11.2013 17:16:00
sayın 58 rumuzlu arkadas.bu kadar bilmiş bilmiş konusuyosun suçlamalar yapıyorsunda bu millette salak değil allah aşkına bi çıkta bak bu kadar direk bu kadar lamba olurmu hiç ne ölçüsü ne aydınlatması .parktan çok elektrik santraline benziyor.ben haberi okumadan önce biliyorum gördüm orayı,bu başkanla alakası yok kim yaparsa yapsın yada kim yaptırdıysa artık bu kadar olur soygun ya bildiğin soygun.utanın insanlığınızdan utanın.bu yazıyı okuyan ne kadar okur varsa gitsin baksın bana hak verecektir.ayrıca yapan firma ihalesi nerde ilalesiz iş verilirmi hiç veriliyorsa kaç kişinin cebi doluyor utanmazlar kimi kandırıyosunuz burdan yalandan iki yüklenici firma felan demeyle kimi kandırıyosunuz ne ölcüsü aklı olan adam o kadar lamba dikmez görki o direk başı ne kadar para çalındı çaldınız allahtan korkmaz kuldan utanmazlar.umarım o direkler gün gelir sizinde şikayet edeceğiniz bir yere dikilir ozamanda ben derim özbelsan dı ışık ölçüsüydü bilmem ne bilmem ne takım elbiseli hırsız takımı olmayacak bu şehrin yöneticileri temizleyecek bu seçim onları üzerinizi sıkı giyinin dışarısı soğuk..

doğruya doğru
26.11.2013 17:12:24
ceviz kabuğunu haber yapmaya çalışan sivas postası,sivasa büyük bir yatırım olan ve imaj katan TERMİNAL açılışı hakkında neden haber yapmadınız.basın tarafsız olmalı.bu arada herhangi bir parti taraftarı değilim,sadece sivas sevdalısıyım...

sefilix
26.11.2013 10:39:47
Olayda bir kusur varsa suç duyurusunda bulunun lütfen. Ama park, bahçe, ara sokakların aydınlatılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Suça meyilli insanların buraları mesken tuttuğunu unutmayın. Loş ışıktan daha iyidir çok ışık. ha bu arada inşallah merkezi ananons sitemi ve kamera sistemi de yapılmıştır inşallah

58
27.11.2013 15:10:35
TEPKİ denen arkadaş bunun bilmişlikle alakası yok oraya yapılan lambalardan hemen cep doldu suçlamasıyla bakmamak lazım(NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN)o lambalar led lamba dİğerleri gibi dağınık ışıtmaz vede az yakar ekonomiktir önemli olan hizmeti görmek karalamak değil BİRAZDA TERMİNALDEN SÖZ EDİNDE NE YAPILMIŞ BİLELİM- DAHA SONRA YAZICIOĞLU BULVARI-DAHA SONRA HÜKÜMETİN YAPAMADIĞI KÜLTÜR MERKEZİ DAHA SONRA KURT DERESİ PARKI-DAHA SONRA GELMİŞ GEÇMİŞ BELEDİYE İÇİN YAPILAN EN BÜYÜK EN GÜZEL ASFAL ÜRETİM SANTRALI VE O KADAR BÜYÜK HİZMET ALANI AÇILIŞLARINA HAZIRLIKLI OLUN SİVASI SEVEN HERKES DAVETLİ SİVAS POSTASIDA BUNLARI YAYINLASIN

murat
27.11.2013 15:10:04
tepki isimli şahıs sen sami aydının avukatı mısın ?kimin hırsız olduğunu halkta,gerekli kurumlar da biliyor merak etme.ayrıca bir laf vardır"öküzün alnı sakarmış lakabını başkasına takarmış."

TEPKİ
27.11.2013 15:08:12
sayın yorumcu sefilix çok güzel bi konuya değinmişsiniz aydınlık olması suç unsurunu ortadan kaldırır.umarım Sami başkanın da gelmesiyle AKparti nin lambası üzerinize AYDIN lanacak ve tüm suç unsurları ve bu memleketi direkle projeyle ihaleyle soyan belediye ve çetesi ortadan kaldırılacaktır.bu saf sandığınız millet sizi öyle güzel yolcu edecekki selam veren adam kalmayacak size bu şehirde.40 yılda yapılmayan neyse birde söylesenizde biz öğrensek ama siz gerçeği öğrenmek istiyorsanız ben size söliyeyim diğerlerinin 4 yılda yaptığı ilerlettiği sivasımızı siz 15 yıl geriye gönderdiniz.size yumurta atıyoruz bi zahmet uzayın artık yavas yavas hastalanın ölün bişeyler yapın ama artık sivasta olmayın..

TEPKİ
27.11.2013 18:25:28
sayın murat rumuzlu yorumcuya ve 58 rumuzlu arkadaşa soruyorum.bu muhsin yazıcıoğlu adına yapılan bsiklet turnuvasında yolkenarı bariyerlerin üzerine alınan reklam gelirlerini kim neye göre topladı.bi bankete 250 lira lira derken makbuz verilmedi bu paralar nerde bana bi diyin helee.murat kardeş bende sana bi laf hatırlatayım.ya av olacaksın yada avcı,avcının peşinden koşan köpek olmayacaksın..

58
27.11.2013 18:25:08
TEPKİ DENEN ZAT: 40 yılda yapılamayan ney diye sormuşsun ne olduğunu sen anlayamadıysan bundan sonra hiç anlamazsın senin için yorulmaya değmez. ama sen vesile oldun ben söyleyeyim.askeri hastane.dikim evi.bölge müdürlükleri.üstüne para verilerek özelleştirilen yerler.hastaneler.telekomlar.peşkeşler.yandaşlar.yeter daha yazmayayım.üstüne üstlük geldiklerinde 7 milletvekili çıkaran sivasın gelecek seçimde 4 milletvekiline düşmesine sebeb olan bunlar değilmi .işte 40 yılda yapılanları tersine çevirmek için yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz ama yemeye alışıpta boşta kalanlarla şavaşacağız demek o sözler anlamış olman lazım.

hangi birini sayalım
28.11.2013 10:14:52
belediye sosyal tesisleri hangi başkan yardımcısına bağlı, açıkçası davul kimin boynunda çomak kimin elinde. Buranın hesaplarından kim sorumlu. Çalışanlarından yönetici pozisyonunda olanların servetinde bir artış varmı, sorumlu başkan buranın günlük hasılatını ve giderini ve malzeme ikmal yollarını; halkı bilgilendirmek amacıyla açıklarsa en azından insanlar ikna olmasada bazı duyumlardan dolayı birinci ağızdan bilgi almış olurlar. Sayın yetkililere şimdiden yapacakları açıklama için teşekkür ederim.

58
28.11.2013 10:20:59
SAYIN YORUMCU ARKADAŞLAR: burada herkes bir şey söyler ve yazar normal hakkıdır engel yok nasıl yorum yazıyorsak diğerlerinide okuyup bilgi sahibi olmalıyız ama.bilerek vede bilgi sahibi olarak yazarsak daha güzel olur sivas için.10 senedir öyle böyle geldi geçti olanlarıda gördük yalanlarıda.belediye hükümet yanlısıda oldu mualafet yanlısıda.hükümet yanlısını değerlendirince ne yapılmış olmayınca ne yapılmış aklıselim sivaslı biliyor.örnek verilirse başka tarafa bakmadan hükümet yanlısı kangal orda, yanlısı olmadan yönetilen şarkışlada orda.velhasıl hükümet yanlısı başkan adayı açıklandı.şimdi tvlerde güzel güzel program olacak herkes güzel güzel seyretsin bakalım neler varmış neler yokmuş kaçmak yok seyredelim