PALYAÇOLAR EĞİTİMDE

PALYAÇOLAR EĞİTİMDE

PALYAÇOLAR EĞİTİMDE

İlkokul birinci sınıfların okula uyum programı çerçevesinde, Danişment İlkokulu güzel bir adım atarak palyaçolu bir başlangıç yaptı. Palyaçoları okulda gören öğrenciler büyük heyecan yaşadılar.

 Sivas Merkez Yeni Mahalle?de bulunan Danişment İlkokulu yeni eğitim öğretim yılına modern bir başlangıçla merhaba dedi. Okulların açıldığı bu hafta, özellikle birinci sınıfların okula uyumunu pekiştirmek amacı ile palyaço gösterileri düzenlendi. Okula gelen iki palyaçoların çocuklarla yakından ilgilenip onlarla oyun oynayarak hoş bir zaman geçirmeleri gözlerden kaçmadı.

İlkokul birinci sınıflarla bahçede, çocuk oyunları oynayan palyaçoların gösterileri beğeni ile takip edildi.

İlk hafta bazı çocukların ağladığını gözlemleyen palyaçolar, onlarla daha yakından ilgilenerek ağlamamaları konusunda yardımcı oldular.

Eğitimciler, Sivas?ta öğretim ağırlıklı bir eğitim yapısı olduğu ve bunun da başarısızlığı getirdiğini dile getiriyorlar.

 Eğitim olmadan öğretim olmayacağı dile getirilirken, mutlaka ama mutlaka öğrencilerin sosyal gelişimine yönelik etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sivas?ın eğitim anlayışında soru cevap usulu bir yavanlık olduğu da dile getirilirken, bu vesileyle öğrencilerin toplum dışı davranışlara yönelebildikleri ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0