ÖZBELSAN TOKİ OLACAK ÇALIŞMAYANLAR ÇALIŞACAK, SİVAS KAZANACAK

ÖZBELSAN TOKİ OLACAK ÇALIŞMAYANLAR ÇALIŞACAK, SİVAS KAZANACAK

Sivas Belediye Başkan Adayı Sami AYDIN, şehrin geleceğine dair dev projeler açıklamaya devam ediyor. Batmak üzere olan Özbelsan A.Ş. için fikri analiz gerçekleştiren Sami Aydın, Özbelsan?ın yenilenerek daha işlevsel bir hale getirileceğini dile getirdi.

Sivas Belediye Başkan Adayı Sami AYDIN, şehrin geleceğine dair dev projeler açıklamaya devam ediyor. Batmak üzere olan Özbelsan A.Ş. için fikri analiz gerçekleştiren Sami Aydın, Özbelsan’ın yenilenerek daha işlevsel bir hale getirileceğini dile getirdi.

Sermaye artımı ile maaş ödeyecek kadar içler acısı bir duruma düşen Özbelsan A.Ş., Ürgüp dönemi ile yalanların bir parçası olmuş, Ürgüp’ün sattığı hayallerden dünya şirketi olacak sloganı ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak yalan beyan hayal âlemi, kısa sürede yerini gerçeklere bırakmış Özbelsan A.Ş, bağlı bulunduğu Sivas Belediyesinden bile ihale alamaz duruma gelirken, bir çantacı şirket konumuna dönüştürüldü.

Bu kadar yalandan sonra bir de üzerine yüzlerce personel alan Ürgüp, Özbelsan çalışanlarının maaşlarını ancak çalışmadan da olsa Sivas Belediyesinin yani Sivas halkının hizmetinde kullanılması gereken paraların şirkete sermaye artırımı olarak yansıtılması ile alabilir duruma geldi.

Yine seçimlerin vaz geçilmez piyonu olan Özbelsan A.Ş ile ilgili palavralarına bir yenisini ekleyen Ürgüp, şirketi kurtararak hem belediyeye hem şehre menfaat sağlamak yerine, seçim yatırımı olarak işe almış olduğu yüzlerce kişiyle birlikte çalışan sayısı, 2 bine vuran şirkette, sendikalaşmayı koz olarak öne sürmeyi tercih etti. Bununla birlikte, bir çok işe el atan sermaye artırımıyla değil hem Belediyenin ihalelerini alarak, hem de diğer il ve ilçelere beton ve kaldırım taşı ticareti yaparak şuan ki mevcut çalışan sayısı yarısı kadar bir istihdamla hem kendini geçindiren, hem de bir çok alanda belediyenin hizmetlerini destek verecek hale getirilmiş bir Özbelsan A.Ş yi oluşturan Sami Aydın, göreve gelmeleri sonrasında Özbelsan A.Ş. birimlerini, hem de Sivas halkına esnafıyla mütehitiyle dar gelirlisi ile rahatlamasına kullanacaklarını belirtti.

Aydın, “ÖZBELSAN Sivas’ın TOKİ’si Olacak”

Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın, göreve geldiklerinde ÖZBELSAN A.Ş’yi yerel bir Toki’ye dönüştürerek, Sivas halkı ve inşaat sektörünü canlandıracaklarını belirtti.

TOKİ ile dev yatırımlara girişerek büyük hizmetler ortaya koyacakları gibi, Özbelsan’ı da, işlevsel bir hale getirerek önemli yatırımları tekrar başlatacaklarını vurguladı.

Kar eden ve büyük işlere imza atan Özbelsan A.Ş.’nin içler acısı duruma düşürülmesinden mevcut yönetimi sorumlu tutan Aydın, kendilerinin halk tarafından yetkilendirilmeleri sonrasında, tekrar Sivas’ı dirişlişe geçireceklerini ifade etti.



alı k
29.01.2014 09:45:34
ya sen yenımı başkan oluyorsun samıcık yaa bu akıllarını neden akp nın en parlak zamanında yapmadınkı şimdımı gelıyor aklına akp durumu ıyıde degıl şimdı nasıl yapacaksınkı yaa yapma sami yoksa 5 sene sonramı aklına gelıyor senın işler