OTOPARK YENİDEN HİZMETTE

OTOPARK YENİDEN HİZMETTE

Geçtiğimiz yıl defalarca gündeme getirdiğimiz ?Şifahiye Otopark? ta durum yine aynı. Geçtiğimiz hafta itibariyle Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye Medresesi?nin bulunduğu koridorun dubalarını açık gören sürücüler tarihi kent meydanını yine otoparka çevir

Geçtiğimiz yıl defalarca gündeme getirdiğimiz “Şifahiye Otopark” ta durum yine aynı. Geçtiğimiz hafta itibariyle Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye Medresesi’nin bulunduğu koridorun dubalarını açık gören sürücüler tarihi kent meydanını yine otoparka çevirmeyi başardılar.

Geçtiğimiz yıl Tarihi Çifte Minareli Medrese ve Şifahiye Medresesi’nin bulunduğu koridorların otopark olarak kullanıldığını defalarca gündeme getirmiştik. Burada oluşturulan otopark sonucunda olası bir kazada tarihi eserlerin zarar görmesinin yanı sıra bu alanda gezinti yapan insanların can sağlığı açısından da tehlike arz ediyordu.

Diğer taraftan ise tarihi kent meydanımız var diye övünürken bu alanların otopark olarak kullanılması hiç de yakışık almıyordu.

Konuyu defalarca gündeme getirmemizin ardından Sivas Belediyesi ekipleri tarafından “Hayat Kurtaran Dubalar” sayesinde söz konusu koridora araç girişinin önüne geçilmişti. Ne yazık ki, “duyarlı” sürücülerimiz sayesinde kısa süre içerisinde bu dubalar kırılarak yeniden trafiğe açılmıştı.

Bu durumunda kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Belediye bu alanın girişine metal açılır – kapanır dubalar yerleştirmişti. Bu dubaların yerleştirilmesinin ardından tarihi alan çirkin otopark görünümünden kurtarılmıştı.

Ancak ne yazık ki son günlerde metal dubaların açık olması nedeniyle söz konusu alan tekrar otoparka dönüştürüldü. Sivas Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin söz konusu alandaki otopark rezaletini çözmek adına daha titiz çalışmalar yapması bekleniyor.