ORDU EVİ YERİNE MİNİASİVAS

ORDU EVİ YERİNE MİNİASİVAS

Şehir merkezinden taşınması düşünülen Ordu Evi ve Jandarma Lojmanları yerine tarihi eserlerin minyatürünün yapılarak oluşturulacak olan MİNİASİVAS?ın, meydanı dünyada bir inci yapacağı belirtiliyor. Yeşil alan içindeki minyatürlerin, kent meydanına ayrı b

Şehir merkezinden taşınması düşünülen Ordu Evi ve Jandarma Lojmanları yerine tarihi eserlerin minyatürünün yapılarak oluşturulacak olan MİNİASİVAS’ın, meydanı dünyada bir inci yapacağı belirtiliyor. Yeşil alan içindeki minyatürlerin, kent meydanına ayrı bir anlam katacağı vurgulanıyor.

Bütün dünyada turizm anlamlı projeler hayata geçip, milletlerin refahını belirleyen ana etkenlerden birisi turizm gelirleri olurken, Türkiye’nin de son yıllarda bu kervana katılması memnuniyet verici olmakla birlikte, şehrimiz Sivas’ın bu hıza ayak uyduramayıp yerinde sayması, geleceği okuyamama olarak görülmekte.

Deniz, orman, sanayi olmayan şehrin, bir tek çıkış noktasının kültür ve turizm anlamlı yapılanmalar olduğu gerçeğini dile getiren nice aydın, bu minvalde bir ufuk değerlendirilmesine acilen ihtiyaç olduğunu ifade etmekteler.

Başta Divriği Ulu Cami olmak üzere, Sivas’ın diğer tarihi eserlerinin minyatürünün yapılarak, merkezde bir yerde MİNİASİVAS parkının oluşturulması, şehre yeni bir turizm ufku kazandıracağı belirtilmekte.

Avrupa’da birçok insan tarafından ilgiyle izlenen Divriği Ulu Cami tanıtımlarının Sivas’ta da yapılmasının çok faydalı olacağını ifade eden uzmanlar, Sivas’ın da tıpkı İstanbul’da olan MİNİATÜRK benzeri bir şehir minyatür parkına ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.

Şehir dışına taşınması düşünülen Ordu Evi ve Jandarma Lojmanları yerine MİNİASİVAS yapılabileceğine dikkat çeken bir çok insan, yeşil alan içinde oluşturulacak olan bu kültür ve tarih oluşumunun Kent Meydanını dünyada bir inci yapacağı dile getiriliyor.



SEFİLİX
19.11.2013 17:45:15
çok saçma. zaten herşey meydanda ne diye minyatürlerini yapacaksınız anlamadım. hani çermiklere falan yapsanız olurda meydanda çok garip olmaz mı

ismail
19.11.2013 17:44:52
Merkezdeki eserlerinin çoğu meydan ve civarında olan bir şehirde MiniaSivas neden orduevi yerine yapılsın ki? Herkes orjinalini görmek ister zaten. Bence bu yapılacaksa Kızılırmak projesine dahil edilebilir. En azından herşeyi meydana yapmamış oluruz.

bir öğretmen
21.11.2013 10:04:33
yapacaksanız yeşil alan yapıp tarihi eserlerin etrafını açında meydan genişlesin.yeni bir bina istemiyoruz.

FFF
21.11.2013 17:47:02
BENCE DE ORASI SADECE YŞİL ALAN OLARAK KALSA MEYDANI GENİŞLETTİRMEYE YÖNELİK OLSA DAHA GÜZEL OLUR. BU ESKİ ZİHNİYET HALA SİVASTA MALESEF. BU ZİHNİYETLE SİVAS YÜRÜMEZ!!

Vahdettin
21.11.2013 09:53:13
varsa böyle bir çalışma MİNİA SİVASA en uygun ve doğru alan Sivasa hakim nokta olan Kale yan alanlarıdır daha sağlıklı görülmesi ve görselliği nedenleriy öncelikli olmak dahası o bölgenin konut yapılanmasından arındırılarak Sivasın yüreği olmasının sağlanması gerekir...