ONLAR GEZİYOR SAVCILIK NEYİ BEKLİYOR!

ONLAR GEZİYOR SAVCILIK NEYİ BEKLİYOR!

Sivas Belediyesi?nin tarihi eserler konusundaki başarısızlığıyla birlikte geçtiğimiz aylarda tamamlanan iddianamelerin ardından yargılama sürecinin ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor.

Sivas Belediyesi’nin tarihi eserler konusundaki başarısızlığıyla birlikte geçtiğimiz aylarda tamamlanan iddianamelerin ardından yargılama sürecinin ne zaman başlayacağı merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemlerde özellikle Çorapçı Hanı olmak üzere, birçok tarihi dokularda yapılan usulsüzlükleri Sivas gündemine getirmiştik. Tarihi eserlerde yapılan bu usulsüzlüklerin karşılığında Savcılığın soruşturmayı başlattığı bilinirken, halen yargılamanın başlamadığı görülüyor.

Tarihi dokuları adeta yok eden kişiler ellerini sallayarak gezmeye devam ederken, Savcılığın yargılamayı ne zaman başlatacağı merakla bekleniyor.

Eski Belediye döneminde Belediye’nin mülkiyetine geçen Tarihi Çorapçı Hanı mevcut Belediye döneminde restorasyon yapmak adına adeta yok edildi. Yüzde 90’ı korunması gerekirken tam tersine yıkılan Han’da bir tarih adeta yok edildi.

Terzioğlu Konağı soruşturmasında bir çok yetkili ismin ifadesi alınmıştı. Sivas Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı kapsalı incelemeler yaptığı bilinirken, TAPE kayıtlarında tarihi hanı yıkanların “Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yargılanması” gerektiği bile kayıtlara geçmişti.

Eldeki veriler ışığında özellikle tarihi eserlerde birçok usulsüzlüğün yapıldığı kanıtlanmışken, geçtiğimiz aylarda hazırlanan iddianamelerin ardından yargılamanın ne zaman başlayacağı ve bu sorumsuzluklara imza atanların adalete ne zaman hesap verecekleri merakla bekleniyor.