ÖNCE ANDIMIZ ŞİMDİ ATATÜRK BÜSTÜ

ÖNCE ANDIMIZ ŞİMDİ ATATÜRK BÜSTÜ

Demokratikleşme Paketiyle kaldırılan Andımızın ardından ilimizde eğitim öğretim hayatına devam eden Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu?nun bahçesinde bulunan Atatürk Büstü kaldırıldı. Aylar önce yerinden sökülen Atatürk Büstü?nün neden kaldırıldığı bilinm

Demokratikleşme Paketiyle kaldırılan Andımızın ardından ilimizde eğitim öğretim hayatına devam eden Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan Atatürk Büstü kaldırıldı. Aylar önce yerinden sökülen Atatürk Büstü’nün neden kaldırıldığı bilinmezken, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda neden duyarsız kaldığı sorgulanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Demokratikleşme Paketiyle birlikte Andımızın kaldırılmasının ardından şimdilerde de ilimizde bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk Büstünün kaldırıldığı ortaya çıktı.

Ülke genelinde birçok tartışmayı beraberinde getiren Andımız tartışmasından sonra ilimizde de Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde Türk Bayrağı’nın hemen yanında bulunan Atatürk büstünün kaldırıldığı öğrenildi.

Çevre sakinleriyle yaptığımız görüşmede Atatürk Büstünün yaklaşık 2 ay önce kaldırıldığı belirtilirken, başlangıçta bakım onarım için kaldırılmış olabileceğini düşündüklerini ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen halen büstün yerinde olmadığı belirtildi.

Söz konusu okul daha önce Fen Lisesi olarak hizmet veriyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte söz konusu okul Şems-i Sivasi İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başladı.

Söz konusu okuldaki Atatürk Büstünün neden kaldırıldığı bilinmezken, Okul Müdürü Abdülkadir Selvi’nin ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu konuda neden duyarsız davrandıkları ise bilinmiyor.



mustafa karahan
7.11.2013 12:16:40
Bİ TARAFA BAKIN GÖRECEKSİNİZ.

murat
9.11.2013 18:07:22
memlekette herşey yolunda,işsizlik yok,herkes refah içinde yaşıyor.tek sorun Atatürk büstü ve Türkiye Cumhuriyeti ibareleri.