ÖLÜMLERİN SORUMLUSU "AKP VE ERDOĞAN"DIR

ÖLÜMLERİN SORUMLUSU

ÖLÜMLERİN SORUMLUSU "AKP VE ERDOĞAN"DIR

Suriye - Türkiye sınırıda dün yaşanan olaylar tüm ülkeyi diken üstüne getirdi. Sınır Köyü Akçakale`ye düşen top mermisi ile 5 Türk yurttaşının ölümüyle sonuçlanan gelişme üzerine hem Ankara?da bir hareketlilik gözlenirken hem de yerel siyasette tepkiler yükseldi.

CHP Sivas il başkanı Ulaş Karasu "Provakasyon olabilir. Soğukkanlı olalım" dedi. İl Başkanı Karasu gazetemize yaptığı açıklamada "Akçakale?de düşen top mermisi ile birlikte ölen 5 vatandaş için başsağlığı dilerim, konuyla ilgili olarak sorumlusu başbakandır, başbakanın hırsla ve kendisine biçtiği 3. dünya ülkelerinin lideri Türkiye anlayışının bir sonucu olarak komşularımızın içişlerine karışıp, ben yaparım olur düşüncesiyle davranması bu duruma getirmiştir. Barıştan yana ve kandan uzak bir siyaset yürütmesi gereken Başbakan sonunu kendisinin bile bilmediğini gelişmelerde taraf oluyor ve masum insanların hayatını kaybetmesine sebep oluyor" dedi.

Tüm günahı AKP`nin ve Erdoğan`ın omzundadır.

Karasu çözüme ilişkin olarakta partisinin genel merkezinin görüşlerinin gayet net olduğunu belirterek, "Çağdaş Türkiye Cumhuriyetine yakışan, 3. Dünya ülkelerinin liderliğine soyunmak değil, Çağdaş medeni dünyanın yanında olmaktır. Dış politikada ülke çıkarları değil, mezhepsel noktadan bakınca ülke hiç olmaması gereken istenmeyen bir noktaya geldi. Yakın tarihlerde Esad ile dostluk pozları veren Erdoğan ne olmuşta bugün düşman olmuştur" dedi .



Anahtar Kelimeler: 0