OLABİLDİĞİNCE DÜRÜSTLÜK VE SAMİMİYET

OLABİLDİĞİNCE DÜRÜSTLÜK VE SAMİMİYET

Önce şehrine sonra ülkesine hayrı dokunacak kendini yetiştirmiş donanımlı insana ihtiyaç var son günlerin meşhur Churchill sözünde olduğu gibi; seçimi kurtaracak siyasetçiye değil yarını kurtaracak vekillere ihtiyaç var

Kurumsallaşamamış yapılar ile birey olamamış insanların amigoluk yapmasından daha doğal bir şey yok.

Padişahım ben patlıcanın değil sizin soytarınızım hikayesindeki ironiye taş çıkartan soytarılar türüyor. Zamanında siyasetin ucunu kıyısına bulaşmış, hasbelkader adı siyaset ile geçmiş insancıklar şehrin geleceğini ipotek altına alacak, hiçbir faydası olmayacak adayları allayıp pulluyorlar.

Bugüne kadar aday edip Ankara'ya gönderdiklerinin şehrimize yaptığı ortada. Aldatan bizden değildir düsturu artık bunlara hatırlatılmalı ve kendi ikballeri için aday güzellemesi ve bu şehrin insanını aldatmaktan vazgeçmeliler.

Futbol amigosu gibi aday amigosu olmak büyük bir karakter sorununu işaret ediyor.

Aday güzellemesi yapanlar da akıllı olsun. 

Ya hayır konuşsun yada sussunlar. Yada çıkar işbirliğini açıklasınlar. Kraldan çok kralcılardan çekti bu dünya.

Aslında o kişiyi çok sevdiği için veya hizmet edeceğine inandığı için değil kendi çıkarları için işini daha kolay ve sorunsuz haledebilmek için kendine menfaati dokunsun diye yapmadığı kalmamakta ve bunuda  aslında toplum çok iyi gözlemlemektedir.Sivas'ın dinamik yapısına dinamit koyan rantçılar uzak tutulsun,

Sivas'ın kazanımlarını heba edenler uzak dursun Sivaslı olsa da Sivaslı ithal vekil istemiyor sorunlarını yaşamış, solumuş, karını soğuğunu ayazını yemiş  eyyamcılık yapmayacak meclise parmak hesabını tamamlamak için gitmeyecek insanlara ihtiyaç var.Biatçı zihniyete Sivaslının tahammülü kalmadı.

Bazıları milletvekili olmayacağını bile bile bulunduğu yerde yükselme iş kapabilme adına aday adayı sıfatını kullanarak kimlik oluşturma peşinde. 

Önce şehrine sonra ülkesine hayrı dokunacak kendini yetiştirmiş donanımlı insana ihtiyaç var son günlerin meşhur Churchill sözünde olduğu gibi; seçimi kurtaracak siyasetçiye değil yarını kurtaracak devlet adamı karakterinde vekillere ihtiyaç var.