OKULLARDA ÖZELLEŞTİRMENİN İLK ADIMI

OKULLARDA ÖZELLEŞTİRMENİN İLK ADIMI

OKULLARDA ÖZELLEŞTİRMENİN İLK ADIMI

 muzaffer

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yatılı bölge okullarında müdür olacakların bundan sonra valiler tarafından atanacağını söyledi. Erdoğan, ?puan ve sicil baz alınarak üç aday belirlenecek. O ilin valisi, bunların arasından birini müdür olarak atayacak.? dedi. Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ ise, bir başbakanın okul müdürlerine kadar müdahil olacak konuşmalar içerisinde olmasının altında başka büyük bir projenin ayak sesleri olabileceğini söyledi. Yapılan bu değişimin okulları özelleştirmenin ilk basamakları olduğunu dile getiren Karadağ, atanacak 3 isimden birinin direkt vali tarafından değil komisyon tarafından belirlenmesinin daha doğru olduğunu vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada artık müdür atamalarında valilerin yetkili olacağını belirtti. Erdoğan, ?Müdürler puana göre atanınca yatılı bölge okulları sıkıntı yaşıyor. Şimdi biz bir çalışma yapıyoruz, bu tamamlanınca puan ve sicil baz alınarak üç aday belirlenecek. O ilin valisi, bunların arasından birini müdür olarak atayacak? dedi.

Başbakan Erdoğan?ın okul müdürleri atamalarına ilişkin yaptığı açıklamayı gazetemize değerlendiren Türk Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Muzaffer Karadağ, müdür olmanın bazı şartlar gerektirdiğine değindi. Müdür olmak isteyenlerin sınava girmiş olması, geçmişindeki hizmetlerine bakılması, daha önce yatılı okulda çalışmış olması gibi bazı kriterlerin gerekli olduğundan bahseden Karadağ, aynı zamanda okulların çok denetlenen kurumlar olduğuna da dikkat çekti.

Bir okulun rutinde yılda 2 kez, özel durumlarda ise daha sık aralıklarla denetlendiğini vurgulayan Karadağ, bu kadar denetimli okullarda sıkıntı oluyor sözünün kendilerine bazı endişeleri yansıttığını söyledi. Osmanlı döneminden bu yana yatılı okullar olduğunu belirten Karadağ, yatılı okulları yönetecek olan müdürlerle ilgili olarak neden böyle bir değişikliğe gidildiğini sorguladı.

Zaten yatılı okullarda müdürlük yapacakların belli şartlarının olduğunun altını çizen Karadağ, milli eğitim müdürü olmak için belli şartların olmadığına da dikkat çekti. 3 isimden birinin atanması durumunun ?benim adamım olsun? mantığını da beraberinde getirebileceğini belirten Karadağ, böyle bir sistemden ziyade, 3 isimden birinin direkt vali tarafından değil bir komisyon tarafından belirlenebileceğini söyledi. Seçilecek kişinin liayakatine, kariyerine, projelerine bakılması gerektiğini dile getiren Karadağ, komisyon ile daha objektif bir seçim yapılabileceğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?ın okul müdürlerine kadar müdahil olduğu konuşmalar yapmasını endişe verici olduğunu kaydeden Karadağ, bu durumun okullarda özelleştirmeye doğru gidildiğinin ilk sinyalleri olduğunu belirtti. Başbakanın okul müdürlerine kadar ilgilenmesinin çok da masumane olmadığını düşünen Karadağ, ?bunun altından başka projelerin ayak sesi geliyor? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0