OKULLAR BÖLGESİNDE ALIŞILMIŞ MANZARA

OKULLAR BÖLGESİNDE ALIŞILMIŞ MANZARA

OKULLAR BÖLGESİNDE ALIŞILMIŞ MANZARA

okullar bölgesi kar

Yağmur ve kar yağışlarının ardından çamura bulanan Okullar Bölgesi?ndeki manzara bir türlü değişmiyor. Son zamanlarda etkili olan kar yağışının ardından Sivas ulaşım adına büyük sıkıntılar çekmişti. Ancak son birkaç gündür yağışın olmamasına rağmen Okullar Bölgesinde manzara değişmedi. Temizlenmeyen yollar öğrenci ve öğrenci servisleri açısından sıkıntı oluşturmaya devam ediyor.

Bu sene kış mevsiminin ağır geçmemesine rağmen ilimizde neredeyse mahrumiyet bölgesi olarak ilan edilen Gültepe Mevkiindeki okullar bölgesinde öğrenci ve öğretmenler okula geliş gidişlerde büyük sıkıntılar çekiyor.

Bölgede bulunan okulların neredeyse tamamının yolları karla kaplı olduğu için gerek okula gelen öğrenci servisleri gerekse öğretmenlerin araçlarına büyük zorluklar çıkarıyor. Ortalama 3 gündür ilimizde kar yağışı olmazken buna rağmen bu bölgedeki yollar gerektiği kadar temizlenmemiş durumda.

Bu bölgede okuyan öğrenciler bir eğitim yılının hemen hemen her döneminde benzer sorunlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Özellikle bahar mevsimlerinde sağanak yağışların ardından adeta göle dönem bu bölgede yetkililer duyarsızlığı devam ederken, kış mevsiminde de aşırı bir kar yağışı olmamasına rağmen yollarda yapılması gereken kar temizliğinde gereken duyarlılık gösterilmiyor. Bunun cezasını da öğrenciler çekmek zorunda kalıyor.

Geçtiğimiz aylarda da bu bölgede bulunan Atatürk Endüstri Meslek Lisesi?nin kaloriferlerinin yanmamasıyla gündeme gelmişti. Okuldaki doğalgaz çalışmalarının gecikmesi nedeniyle öğrenciler aylarca soğuk sınıflarda ders işlemek zorunda bırakılmıştı.

Geçtiğimiz dönemlerde de sık sık gündeme getirilen Okullar Bölgesi öğrenci ve velilerden bu kadar şikâyet gelmesine rağmen ilimiz yetkilileri konuyla alakasız kalmaya devam ederken, hiçbir yetkilinin de çıkıp konuyla ilgili bir demeç vermemesi de dikkat çekiyor.



Anahtar Kelimeler: 0