ÖĞRETMENLER SERBEST KIYAFETTE TIRSTI

ÖĞRETMENLER SERBEST KIYAFETTE TIRSTI

ÖĞRETMENLER SERBEST KIYAFETTE TIRSTI

Memur Sen ve Türk Eğitim Sen?in 18 Mart itibariyle okullarda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesi yönündeki ortak kararları bazı eğitimciler tarafından uygulanırken, resmiyetten korkan bazı eğitimciler tarafından uygulanmıyor. Kılık kıyafet özgürlüğü için imza toplayıp mangalda kül bırakmayan birçok eğitimci, iş eyleme gelince, tıpış tıpış eski uygulamaya devam ettirip, tırsak davrandıkları gözlemleniyor.

Bütün Türkiye?de baskıcı yılların kılık kıyafet zorlamasının delinmesi yönünde idealist eğitimciler tarafından, serbest kıyafetle okullara gidilirken, resmiyetten korkan, hayatlarının en uzun dönemlerini ?emredersiniz efendim diyip, ceketlerinin üç düğmesini ilikleyip dördüncü düğme yerini de elleri ile tutan? bazı eğitimciler, kılık kıyafet yönetmeliğini delme yönünde adım atmak yerine pekiştirme yoluna gittikleri gözlemleniyor.

Ortak mekânlarda kılık kıyafet özgürlüğünü savunan, bunun için imza toplayıp mangalda kül bırakmayan bir çok öğretmen ve okul idarecisi, iş eyleme gelince tıpış tıpış eski düzenin devamı yönünde tavır koyup korkaklık göstermeleri yadırganmaya devam ediyor.

Fikrin, aklın ve zerafetin kılık kıyafette değil insanın gönlü ve yüreğinde olduğuna dikkat çeken yeni jenerasyon eğitimciler, insanların kılık kıyafetlerine bakılmak yerine yaptıkları işlere bakılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Başta başörtüsü serbestliğini mukim kılmak için kılık kıyafet yönetmeliğinin serbest kıyafete geçilerek delinmesi gerektiğini dile getiren özgür eğitimciler, bu özgürlüğün yerleşmesinde emeği geçenleri tarihin unutmayacağını ve darbeli yılların jakoben dayatması olan kılık kıyafet şeklini bozmayıp, şahsi durumlarını zora sokmaktan korkanların ise, özgürlük sözü geçen cümleleri hayatlarından çıkarmaları bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0