ÖĞRETMENE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

ÖĞRETMENE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

ÖĞRETMENE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Milli Eğitim Bakanlığı?nın yapmış olduğu sınavlarda en büyük görevi yapan öğretmenlerin, en az ücreti almaları şaşkınlık oluşturuyor. Güvenlik personeli 68 TL. yardımcı Hizmetli 62 TL alırken öğretmenler ise 43 TL alıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sistem sınavlarında öğretmenlere yönelik haksızlık sürüyor. Sınavın başarı ve suluhiyetle gerçekleşmesinde büyük çaba harcayan öğretmenler, bu ağır görev karşısında en az ücreti alıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı`nın yapmış olduğu sınavlarda bütün sorumluluğu üstlenen öğretmenlere ödenen ücret komik bulunuyor. Bu ücret 43 TL`ye tekabül etmekle birlikte aynı sınavlarda görev alan Bina Sorumlusu(İl Temsilcisi)`ne 124 TL, güvenlik personeline 68TL, yardımcı hizmetlilere 62TL ödendiği bilgisine ulaşıldı.

İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan komisyonda görev alan personele ödenen ücret ise yukarıda geçen rakamlarla kıyas bile edilemeyecek miktarlardan oluşmaktadır. 2013 yılında sınavlarda görev alacak İl Temsilci paylarına %15, güvenlik personeline %17, hizmetliye %33 artış yapıldığı halde sınavın asıl yükünü çeken öğretmenler, 5 saatlik ek ders sınırlaması nedeniyle sadece %5 artış alabilmekte ve bu rakamda tüm görevliler arasında en alt düzeyi oluşturduğu bilgisine ulaşıldı.

Adaletsiz ücret dağılımından rahatsız olan eğitimciler, öğretmenler olmadan hiçbir sınavın yapılamayacağı ve öğretmenlere uygulanan bu ücret adaletsizliğinin mutlaka giderilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sadaka gibi komik bir ücret uygulanması eğitimcileri yaralarken, yöneticilerin öğretmenleri hor görme anlayışlarının devam etmesi durumunda, gelecek bir neslin heba edileceği görüşleri dile getiriliyor.

Eğitimin her kademesinde üstün bir beceri ile sınavların doğru düzgün yapılmasında emeklerini esirgemeyen öğretmenlerin, bu iş karşılığında aldıkları ücretin komik olduğunu ifade eden eğitimciler, öğretmene üvey evlat muamelesinin artık sonlanması gerektiğini vurguluyorlar.

Bunca ağır yükü üstlenen eğitimcilerin, üstüne üstlük yöneticiler tarafından da önemsenmemesi şiddetle eleştiriliyor. Öğretmene yönelik şiddetin de arttığı, mesleki güvenliğin git gide zayıfladığı, velilerin de her gün okullarda sorunlar oluşturduğunu belirten eğitimciler, her gün gidişatın kötüye gittiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0