ÖĞRENCİLERDEN SİVAS KÜLTÜRÜNE KATKI

ÖĞRENCİLERDEN SİVAS KÜLTÜRÜNE KATKI

Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Sivas’ın Sesi” projesiyle Halk Otobüslerindeki Kent Kart sistemiyle yolcular bilgilendiriliyor. İlimizin önemli değerleri hakkında bilgi verilen sistemle özellikle il dışından gelen vatandaşlarımıza Sivas’ın tanıtımı yapılmış oluyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri hazırladıkları projeyle Sivas’ın tarihi değerlerine ve kültüre sahip çıkacak bir proje hazırladılar.

Proje kapsamında Özel Halk Otobüslerinde Sivas’ın önemli değerleri hakkında bilinmeyen bilgiler verilerek yolcular bilgilendirilmeye başlandı.

Kent Kart sistemiyle yapılan bilgilendirmede ayrıca ilimizin yetiştirdiği önemli ozanların şiirleri de sunularak yolcuların bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu uygulama özellikle Sivas dışından gelen vatandaşlarımız adına daha büyük bir önem arz ediyor. Sivas’a yabancı olan vatandaşlarımız Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin projesi sayesinde ilimizin önemli değerleri hakkında bilgilendirilmiş oluyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. Sınıf “Topluma hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında proje danışmanı Yrd. Doç. Dr. Evren Karataş önderliğinde proje üyeleri Orhan Karadağ, Songül Tekin, Fatma Nur Çetiner, Mithat Taş, Cafer Özdemir, Ahmet Çinçin tarafından, Sivas’ın ilginç ve bilinmeyen yönlerini halkımıza iletmek amacı ile Sivas Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde “Sivas’ın Sesi” ses kaydı adlı projesi hayata geçirildiği belirtildi.



Anahtar Kelimeler:
Enteresan Şehir
7.01.2014 09:18:59
Kent Kart sistemiyle yolcular bilgilendiriliyormu .Önce Hak Otobüs Sürücülerine biraz daha yolculara insanca güler yüzle davranmayı öğrense daha iyi olacak bence yanlış lık var burada toplum taşıma araçları insanların canına kasıt ediyor insanları rezil ediyor kent kart geldi çile başladı kent kart yükleme noktasında bakiye olmuyor yükleme yapılamıyor otobüs bekliyorsun sürücüye para uzatıyorsun insanı azarlıyor bende bakiye yok içerden birine çektir yada inin normalde 5 dakika da bir gelen otobüs 20 dakikayı buluyor gelmesi bence yolcuları bilgilendirmeden çok rezillik işi Eğer mevcut belediye buna bir çözüm bulmasa ilerliyen zamanlarda çok kötü şeyler olacak kent kart bakiyesi yüzünden araçların geçgelmesi yüzünden sürücülerin asabi olması yüzünden yolcularla sürekli atışmalar oluyor belediyenin buna acil bir çözüm bulması gerekiyor gerçi birkere bu konuyu belediyede dile getirdikte belediye başkan yardımcısı bizle alakası yok son durak taki müdürlüğe gidin oraya söyleyin otobüslerin belediye ile ilgisi yok demişti lakin araç sürücüleri sahipleri de diyorki ozaman bizden neden belediye para alıyorlar diyor madem onlarla alakası yoksa diyor biz kafamıza göre birşey yapamayız herşeyin belediyede bittiğini söylüyorlar kent kart rezillik otobüsler tam bir rezillik sürücüler köyden gelen otobüs sürüyor hiç birşekilde güler yüz yok insanları sürekli azarlıyan eğer kent kartta bakiyen olmasa para uzatsan onun kent kartında bakiye olmasa ya içerden çektir yada in diye bilecekkadar ileriye giden insanlardan oluşuyor bence sivası tanıtmayı bırak sivasın adını çıkarıyor

canan mercan
8.01.2014 09:14:14
üreten insanların varlığına namzet gençleri görmek ne güzel..yolunuz açık,başarılarınız daim olsun arkadaşlar