ÖFKELİ SİYASÎLER

ÖFKELİ SİYASÎLER

Siyasiler,  ülkeyi yönetmeye talip olanlardır 
 Daha bilgili, daha vatansever, daha zeki oldukları için mi bu işe soyundukları zamanla ortaya çıkıyor.
 Kimileri vatandaşın ahını, kimileri de duasını alıyor.
 Kimileri fikirlerini, icraatlarını beğendirmek için halkın eğilimlerini takip ediyor. Kimi zaman da görüşlerini hangi ilkelere dayandırdıkları belli olmuyor. 
   Bazen doğrularını,  münferit vahim olaylara göre ayarlıyorlar.
  Köpek, bir çocuğun ölümüne sebep olduysa bütün köpeklerin öldürülmesini ya da sokaklardan toplatılmasını isteyenler çıkıyor. 
  Çözülmesi gereken problemler, sözde problemlerin gölgesinde kalıyor. Sokak köpekleriyle ilgili çözümler yıllardır şekillenmedi.  
 Evrensel hukukta ve Türk ceza hukukunda ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesi vardır. Fail kendi fiilinden sorumludur. Kusursuz da ceza olmaz.
  Bir köpeğin suçu, genelleştirilerek bütün köpeklere yüklenemez.
 Kur’an’da yaratılanlar ve onların yaratılış nedenleri açıkça anlatılıyor. Allah, insanlar kadar hayvanları  ve doğayı  anlatmış. 
  Kuran’a göre hayvan da insan da sudan yaratılmıştır. Yaratılışı bakımından insanla eşittir. Onların Tanrısı ile insanların Tanrısı farklı değildir.
  İslâm’da hayvanlara karşı merhamet edilmesi, onların korunması konusunda ayetler vardır. 
   Mağaraya sığınan yedi gencin mucizesinin anlatıldığı kıssada köpeklere yer verilmiştir. Burada köpek sadık olma duygusu yaratacak imgesiyle anlatılmıştır.
  Kapılarımızı bekleyen, mahalleye renk katan, insana göre birçok üstünlükleri olan köpekleri toptancı bir anlayışla yargılamak akla uygun değildir. 
     Siyasiler fiillerini sağlam temellere dayandırmak zorundadırlar. Sosyal basında dinî önder geçinip hayvanlar hakkında abuk sabuk fetvalar verenler bulunmaktadır. 
    Merhamet duygusu taşımayan, sadece kendisini düşünen bu dindar sıfatlı insanlara Yunus çok güzel cevap vermiştir.
     “ Cennet Cennet dedikleri birkaç köşkle birkaç huri
        İsteyene ver sen anı, bana seni gerek seni”
    Yemek artıklarıyla geçinen, sahip olduğu alanı ve orada yaşayanları koruyan, çiçeklerin bahçelere renk katması gibi sokaklara renk katan, sezgileri bizden güçlü sadık dostlara kötülük etmek, onların özgürlüklerini kısıtlamak insanî değerlerle bağdaşmaz.
   Rabbimden dünya sokak hayvanları gününün merhametle dolmasını dilerim.



Anahtar Kelimeler: ÖFKELİ SİYASÎLER