NURSUNA MEMECAN`DAN SİVAS`IN SORUNLARINA MÜDAHALE

NURSUNA MEMECAN`DAN SİVAS`IN SORUNLARINA MÜDAHALE

NURSUNA MEMECAN`DAN SİVAS`IN SORUNLARINA MÜDAHALE

iyi yönde gelişmenin olmadığı konuşulmaya devam ederken iyi yönde atılan adımlar da mutluluk  ve heyecan veriyor şehrin geleceğini kendi geleceğinin önünde gören insanlara.

Önceki akşam Sivas`ta bir otelde  bir araya gelen şehrin akil adamları  gelecek için ne yapabilirizi konuştular.

Şehre her yönüyle önemli katkıda bulunan ve olan ve şehrin akil adamlarından olan işadamı Osman ADA`NIN daveti üzerine bir araya gelenler sohbet havası içerisinde ve samimi bir ortamda şehrin sorunlarını dile getirmişlerdir.

Sivas Milletvekili Nursuna MEMECAN`IN DA  konuk olduğu toplantıda bira araya gelenler şehrin sorunlarına müdahil olduklarını ve yapılacak yanlışlara kayıtsız kalmayacaklarını iyi yöndeki gelişmelere de  destek olacaklarını dile getirdiler.

Geri kalmışlığı bütün göstergelerle ortada olan bu şehrin geri kalmışlığının dur demenin zamanı gelmiş ve geçmektedir.

Geçmişin ışıltılı ve parıltılı günleriyle övünmenin sadra şifa,dertlere derman olmayacağının görülmesi gerekir artık.

Küçük hesaplar ve çıkarların kimseye fayda sağlamadığı ve geri kalmışlığı ortadan kaldırmadığı görülmelidir.

Ülkemizin her alanda aşama kat ettiği ve reformlar yaptığı son zamanlarda bu gelişmelerin Sivas`a yansımadığı ve gelişme yönünde bir atılıma vesile olmadığı görülmelidir.

152 milyar dolar ihracattan Sivas`ın aldığı pay sadece 84 milyon dolardır ve 55. sıradadır.İhracatta gerilerde olan sıramız aksine  nüfusu azalan 15 ilden biridir ve küçülmede 4.sıradadır. İhracatta iyi yerde olmayan Sivas nüfus kaybetmede ön sıralardadır.

Tarım toplumundan sanayi toplumuna geçmeyi başaramayan Sivas var olan değerlerini de kullanmamaktadır.

Sivas`ta görebildiğim en önemli en önemli eksiklerden  biride yanlışa tepki gösterememesidir.Dar ortamlarda yanlışı ortaya koyan ve her şeyin farkında olan insanlar cümlenin huzurunda yanlışı ortaya koyamamaktadırlar.

Alenen cephe almaktan ve yanlışa müdahale temekten çekinmektedir insanlar. Bu yüzden de tepki vermeye bir toplum haline gelmiştir içinde bulunduğumuz toplum."Bana zararı olmasındır." ahalinin ve kahir ekseriyetin derdi.

"Tepki göstermeyi ,zora talip olmayı" göze  alamamaktadır insanlar."Yapılırsa altındayım yıkılırsa üstündeyim." hakim anlayışı şehrin iliklerine kadar işlemiştir.

"Bana ne kardeşim, memleketin derdi bana mı düştü." psikozundan çıkamamaktadır bu    memleket.

Ama küçük hesaplar yapılırken büyük resmin görülemediği ve dikkatlerden kaçmaktadır ne yazık ki.

Bir  araya gelenler memleketin derdini dert ettiklerini dile getirdi  katılımcılar.

Çok önemli bir gelişmedir bu hareket.Alenen ve aşikare ortaya koymuştur katılımcılar düşüncelerini.Şehrin önemli sorunları olduğu ve ilgili olanların sorunlara yeteri kadar sahip çıkmadığı dile getirilmiştir.

Özellikle Sivas Milletvekili Nursuna MEMECAN`IN toplantının gündemine çok önemli katkı yaptığı aşikardır.

Memecan toplantıda şehrin sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm yönünde ortaya konacak bütün teklif ve önerileri destekleyeceğini ifade etmiştir.

Memecan ,yapılacak önerilerin somut olması ve projelerle ortaya konulmasının gereğini ifade etmiştir.

Şehir adına ortaya konacak olan projelere mümkün olan her alanda azami destek olacağını ifade etmiştir.Şehrin çıkarının bütün çıkarların üzerinde olduğunu ve düşünülmesi gerekenin Sivas  olduğunu ifade etmiştir Milletvekili MEMECAN.

Yapılan açıklamaların ve ortaya konan iradenin çok önemli olduğunu düşünüyorum.şehrin sorunlarına kayıtsız kalmayan ve elini taşın altına koyan bu iradenin şehrin geleceği için çok şey ifade ettiğini düşünüyorum.Ortaya konan iradenin kayda değer olduğunu devam etmesinin çok yararlı olacağını düşünüyorum.

Ülkelerin ,şehirlerin ,gelişmesinde sivil iradenin ortaya koymanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.Çıkar gözetmeyen sivil iradenin söyleyeceklerinin her zaman kayda değer olduğu aşikardır.

Ortaya konulan bu sivil irade memleketimiz için son derece önemlidir.Dileğim  bu çalışmanın daha somut projelerle varlığını devam ettirmesi ve memlekete katkı sunmasıdır.



Anahtar Kelimeler: 0