NEREDE BU MERKEZ YOKSA PARALAR NEREDE?

NEREDE BU MERKEZ YOKSA PARALAR NEREDE?

BURUCİYE AŞ... yani Mustafa Altun'a soruyoruz... Belki başka soranlarda olur... Zarf sevmeyenler... Kayak Eğitim Merkezi Projesi NEREDE? Tesis yoksa Alınan PARACIKLAR NEREDE?

VARAN 1
BURUCİYE AŞ,MUSTAFA ALTUN A SORUYORUZ?
KAYAK EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ NEREDE?
Orta Anadolu kalkınma ajansı ORAN dan destekte çıkan prestij projeleri ile Sivas'a önemli yatırımlar kazandıran Sivas il Özel idaresi Orta Anadolu kalkınma ajansı ORAN a hazırladığı 4 adet projeye destek almayı hak kazandı. Orta Anadolu kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı mali destek programı kapsamında kentsel ve sosyal altyapının iyileştirilmesi Mali destek programı içerisinde Sivas kayak simülasyon merkezi projesi ve Kayak eğitim merkezi (pistlerin yıldızı) projesi hibe almaya hak kazandı diğer yandan, Turizm geliştirme mali destek programı içerisinde ise Yıldızdağı doğa parkuru projesi ile Sivas Yıldız Dağı Kış sporları Turizm merkezi tanıtım projesi de hibe almayı hak kazanan diğer projeler oldu.

Bu projeler içerisinden bugün kayak eğitim merkezi ele alacağız.

Kayak Eğitim merkezi projesi için teklif edilen, Yıldız Dağı’nda şu anda kayak kiralama ünitesi olarak hizmet veren mevcut prefabrik yapının tatile edilerek kayak eğitim merkezi haline dönüştürülmesi sağlanacak, Yapı 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerin kayak sporu ile ilgili temel teorik ve uygulama eğitimleri alabileceği bir merkez haline dönüştürülecek merkez içerisinde derslikler kayak malzeme deposu giyinme odaları teneffüs alanları eğitimci odaları yer alacaktı.

ORAN kalkınma ajansına, bu şekilde sunulan proje ajans tarafından kabul edildi ve teşvik verildi.

1. Proje Adı: Kayak Eğitim Merkezi Projesi Kısa Adı: Pistlerin Yıldızı
2. Başvuru Sahibi Adı: Sivas Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği
3. Destek Tutarı (TL) : 205.770,00
4. Eş Finansman (TL): 137.180,00
5. Toplam Bütçe (TL): 342.950,00

Peki sonrası ne oldu?

Yeri yurdu olmayan sporcular kurtulacaklar, kayak malzemelerini koyacakları bir yerleri olacak, yemek yiyebilecekleri bir yer, dinlenebilecekleri bir alan, kendileri özel bir yerleri olacak derken.

Bahsi gecen prefabrik yer, geliştirilerek kayak kiralama ünitesi olarak devam etti.

Yıldız Dağı Kış sporları ve turizm merkezinde sağlık birimi olarak yapılan fakat sağlık müdürlüğünce kullanılmayan boş binaya, kocaman bir kayak akademisi tabelası asıldı giriş kapısının hemen yan tarafına da bu projenin kalkınma ajansı tarafından desteklendiği, projenin niteli yazılı levhası konuldu.

Kayak akademisi tabelasının asıldığı bu binada o tarihten günümüze kadar ne bir tane organizasyon ne sporculara tahsis ne de antrenörlere tahsis edilmedi.

Ne de orada öyle bir eğitim programı yapılmadı, sadece boş soğuk binayı bir yıl gençlik spor sporcuları kayak deposu olarak kullandı.

Kayak akademisi, sadece tabeladan ibaret kaldı. Tabelası bir iki yıl yerinde durdu, daha sonra o levhada sökülerek yerine, Yıldız Dağı Spor kulübü tabelası asıldı.

Yıldızdağı kış sporları turizm merkezinde temel ihtiyaçlarını karşılayacakları bir metre kare yeri olmayan sporcular yine yersiz kaldılar maalesef,

Şimdi bu soruya kim cevap verecek kayak eğitim merkezi projesi ,dönüşüm ile kayak akademisi sadece levhadan ibaret kaldı, neden böyle bir şey yapıldı, şu anda kayak eğitim merkezi ve tabeladan ibaret olan ,kayak akademisi nerede, burası için alınan teşvik nerelere harcandı.

Dağda yeri olmayan çocukların yerlerini gasp ettiniz, onların hakkını nasıl ödeyeceksiniz.



Anahtar Kelimeler: NEREDE MERKEZ YOKSA PARALAR NEREDE?