NE ŞİŞ YANSIN NE DE KEBAP

NE ŞİŞ YANSIN NE DE KEBAP

Sivas Belediyesi adeta bir tarihin yok edildiği Çorapçı Hanı?nın önünü açmak için kolları sıvadı. Burada faaliyet gösteren esnaflar ise, henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını ancak Belediye ile bir ortak yol bulunarak, kimsenin mağdur edilmemesini

Sivas Belediyesi adeta bir tarihin yok edildiği Çorapçı Hanı’nın önünü açmak için kolları sıvadı. Burada faaliyet gösteren esnaflar ise, henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını ancak Belediye ile bir ortak yol bulunarak, kimsenin mağdur edilmemesini istediler.

Sivas Belediyesi tarihi tescilli Çorapçı Hanı’nın önünü açmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde bir programda konuyla ilgili beyanat veren mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çorapçı Hanı’nın hemen yanındaki dükkânların boşaltılarak burasının yeşil alan olarak düzenleneceğini ve Han’ın önünün açılacağını belirtmişti.

Bilindiği üzere söz konusu alandaki dükkânların mülkiyeti Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne aitti. Vakıflar ve Sivas Belediyesi arasındaki anlaşmayla buradaki dükkânların mülkiyeti Sivas Belediyesi’ne devredildi.

Belediye ise tarihi dokunun önünü açmak için buradaki dükkânların taşınması gerektiğini ve söz konusu parselin yeşil alan olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtmişti. Ürgüp verdiği beyanatta buradaki esnafa tebligat dağıtılarak yeni yılda burasının taşınmasını hedeflediklerini ifade etmişti.

Geçtiğimiz yıl yapılan hatalarla birlikte adeta tarihi dokunun yok edildiği Tarihi Tescilli Çorapçı Hanı’nın hemen yakında yaklaşık 6-7 dükkân bulunuyor. Buradaki esnafla yaptığımız görüşmelerde ise henüz kendilerine bir tebligat yapılmadığını ama Belediye’nin burada bir park çalışması yapma düşüncesinden haberdar olduklarını belirttiler.

Eski sanayi bölgesinde yaşanan sıkıntıların burada yaşanmamasını temenni eden esnaflar, “Ne şiş Yansın ne Kebap” dediler. Geçtiğimiz yıllarda Belediye yetkililerinden kendileri için Çorapçı Hanı’nın içerisinden yer talep ettiklerini ancak Belediye’nin buna pek de sıcak bakmadığını belirten esnaflar, Belediye’nin kendilerini de mağdur etmeden bir orta yol bulunması gerektiğini ifade ettiler.