NE PARKTA NE DURAKTA BANK YOK

NE PARKTA NE DURAKTA BANK YOK

NE PARKTA NE DURAKTA BANK YOK

Son yıllarda yenilenen çok sayıdaki mahalle parkında ve otobüs duraklarında bank bulunmuyor. Parklarda çocuklarını gözlemleyen vatandaşlar park kenarındaki kaldırım taşları üzerinde otururken, eskiden görmeye alışkın olduğumuz yaşlılar, banklar olmadığı için artık parklarda dinlenemiyor. Otobüs beklerken de ayakta durmak zorunda olan vatandaşlar otobüs duraklarına bank yerleştirilmesini istiyor.

Sivas?ta son yıllarda mahalle parklarının yapımı ve onarımına büyük önem veriliyor. Parklar modernize edilerek çocukların daha iyi oyun parklarında oynayarak eğlenmelerini sağlarken,  parklara yerleştirilen spor aletleri de vatandaşların spor yapmalarına imkan sağlıyor. Öteden beri mahalle parklarında görmeye alışkın olduğumuz yaşlılar, banklarda oturarak sohbet eder, dinlenir, güneşin tadını çıkarırdı. Ancak bu görüntüler şimdilerde pek de göze çarpmıyor. Çünkü parklarda bulunan eski banklar kaldırılmasına rağmen yerine yenileri yerleştirilmediği için mahalle parkları yaşlıların da oturup dinlenebileceği mekanlar olmaktan çıktı.

Çocuklarını parka götüren ebeveynler ise bank olmadığı için park kenarında bulunan kaldırım taşlarına oturmak zorunda kalıyor. Çocuklarını oturdukları kaldırım taşları üzerinden gözlemleyen vatandaşlar, parkların güzelleştirilirken banklarının da yenilenmesi ve tamamen kaldırılmaması gerektiğini belirtiyor. Aynı durumun otobüs durakları için de geçerli olduğunu dile getiren vatandaşlar, otobüs beklerken ayakta beklemenin özellikle yaşlıları ve bayanları yorduğunu ifade eden vatandaşlar otobüs duraklarına da bank yapılmasını istiyor.



Anahtar Kelimeler: 0