NE HANMIŞ, NE YALANMIŞ; HEM DE ZEYTİNYAĞLI

NE HANMIŞ, NE YALANMIŞ; HEM DE ZEYTİNYAĞLI

NE HANMIŞ, NE YALANMIŞ; HEM DE ZEYTİNYAĞLI

Sivas Belediyesi Bilgi Edinme Kanunları çerçevesinde verdiğimiz dilekçelere adeta Çocuk Kandırırcasına cevap vermesi şaşırttı. Aleyhlerinde yaptığımız haberlerde şimdiye kadar ceza davası açmaktan çekinen Sivas Belediyesi yetkilileri halk tabirinde zeytinyağı gibi su yüzüne çıkmaya çalışıyor. Çorapçı Hanı ihale sözleşmesinde alt yüklenici kullanılmaması gerekirken, 5 alt yüklenici nasıl ve neden kullanıldı şeklindeki dilekçemize Başkan Yardımcısı Hayri Köse, ihale sonucu işi Özbelsan?a verdiklerini, Belediye olarak alt yüklenici kullanmadıklarını belirtiyorlar.

Sivas Belediyesi, kendileri aleyhine yaptığımız haberlerde şimdiye kadar tekzip metni göndermek dışında bir iş yapamayan, şimdiye kadar ceza davası açamayan ve halk arasındaki tabirle sürekli zeytinyağı gibi su üstüne çıkmayı başarıyor. Çorapçı Hanı ile alakalı Sivas Belediyesi?ne Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde verdiğimiz dilekçelere şaka gibi cevaplar göndererek, şaşırtmaya devam ediyor.

Başından sonuna kadar tartışma konusu olan Çorapçı Hanı ile alakalı yazdığımız dilekçe de ?Belediyeniz tarafından ihalesi yapılan ve sonucunda 21.04.2010 tarihinde sözleşmeyle imza altına alınan ?Çorapçı Hanı? restorasyon yapım işini Özbelsan A.Ş.?ye verdiniz. İhale sözleşmesinde işin alt yüklenicilere yaptırılamayacağı belirtilmesine rağmen, söz konusu hanın başlangıcından sonuna kadar 5 alt yüklenici kullanıldığı biliniyor. Bu işi alt yüklenicilere hangi kanunun hangi maddesine göre verdiniz?? şeklinde sorduk.

İlgili yazımıza yaklaşık 20 gün sonra Sivas Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse imzasıyla gönderilen cevap metninde, ?İlgili yazınıza istinaden Özbelsan A.Ş. 21.04.2010 tarihli sözleşmeyle ihalesini üstlenip restorasyonunu gerçekleştirdiği ihalede yüklenici olarak Özbelsan A.Ş. görev almış ödemeler Özbelsan A.Ş.?ne yapılmış olup, Belediyemiz alt yüklenicilere iş vermemiştir? deniliyor.

İhaleyi alan Çorapçı Hanı tarafından ihaleyle Özbelsan A.Ş.?ye verilen Çorapçı Hanı restorasyonunda Özbelsan A.Ş. 5 alt yüklenici kullandı. Ancak Çorapçı Hanı ihale sözleşmesinin 15/1 Maddesinde ihalede alt yüklenici kullanılamayacağı belirtiliyor. Bizde Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde sorularımızı yönettiğimiz Sivas Belediyesi, ihale sonucu işi Özbelsan A.Ş.?ye verdiklerini Belediye olarak alt yüklenici kullanmadıklarını belirtiyor.

Verdiği bu cevaplarda gülünç duruma düşen Sivas Belediyesi, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde istediğimiz bilgileri vermeyerek, sadece cevap vermek adına bu cevap dilekçesini hazırladıkları gözler önüne serilmiş oluyor.

Bu zamana kadar tarafımıza cevap ve düzeltme metni göndermekten başka hiçbir şey yapamayan Sivas Belediyesi şimdiye kadar ceza davası da açamazken, özellikle Çorapçı Hanı ile alakalı şimdiye kadar hiçbir konuda bir açıklamada yapamadılar.

Şimdi bütün yetkililerin konuyla ilgili inceleme yapması beklenirken, Sivas Belediyesi yetkililerinin de konuyla alakalı gerekse Çorapçı Hanı restorasyonuyla alakalı iddialara açık yüreklilikle cevap vermeleri bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: 0