MÜZEYE HAYRAN KALDILAR

MÜZEYE HAYRAN KALDILAR

Sivas?ın göz bebeği olan Arkeoloji Müzesi gezenleri adeta büyülüyor. Sivas Merkez Danişment İlkokulu birinci sınıflar Arkeoloji Müzesine görerek tarih ve sanatın derinliğine büyülü bir yolculuk yaptılar.

Sivas’ın göz bebeği olan Arkeoloji Müzesi gezenleri adeta büyülüyor. Sivas Merkez Danişment İlkokulu birinci sınıflar Arkeoloji Müzesine görerek tarih ve sanatın derinliğine büyülü bir yolculuk yaptılar.

Sivas’ta eğitimin kalitesinin artırılması ve duyarlı nesiller oluşturulması hususunda güzel çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

Bu bağlamda Sivas Arkeoloji Müzesine bir gezi düzenleyen Danişment İlkokulu birinci sınıflar, tadı damakta bir gün yaşadılar.

Sivas’taki arkeolojik kazılardan elde edilen tarihi eserleri gören öğrencilerin, çok ilgili davrandıkları gözlemlendi.

Öğretmenleri Tülay Günaydın, Osman Çelik, Yusuf Gülmez ve Osman Ağkuş gözetiminde gerçekleşen müze gezisinde, Müzeyi ilk defa gören öğrencilerin, hayran hayran müzeye bakmaları dikkatlerden kaçmadı.

İç Anadolu’ nun en önemli müzelerinden biri olan Arkeoloji Müzesinde bir çok eser bulunuyor. Öğrencilerin daha bu yaşta müzeyi görmelerinin çok anlamlı olduğuna dikkat çeken eğitimciler, bu vesileyle sanat bilincinin da artacağını ifade ediyorlar.

Duyarlı ve bilinçli bir neslin ancak ve ancak güzellikleri görüp bilerek oluşacağı vurgulanırken, müze, tiyatro, sinema türü etkinliklerin hem zeka gelişimine katkı sunacağı, hem de sanat duyarlılığını artıracağı dile getiriliyor.