MUTLU VEKİL UMUTLU REKTÖR

MUTLU VEKİL UMUTLU REKTÖR

Sivas siyasette her zaman olduğu gibi karmaşık ilişkiler yaşıyor. Muhalefetin en keskin olduğu ve seçime günler kala CHP milletvekilinin eşi hop Cumhuriyet Üniversitesi'nin AKP'li rektörü tarafından öğretim görevlisi olarak alındı

Cumhuriyet Üniversitesinin siyasi ve kişisel kinler uğruna ne kadar kötü bir yönetimi yıllarca sergilediği ortada iken enteresan bir şekilde ocak ayı içerisinde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bay Bay Kemal” dediği CHP'nin iktidar olduğu takdirde hesap soracağız diyerek ürettiği “Ben Kemal geliyorum” sloganının tam gündemde olduğu süreçte ilimiz bir dönem il başkanlığı yapan şu an CHP vekili Ulaş Karasu'nun eşi muhalif sese hatta aynı siyasi görüşü paylaşmasına rağmen ismine karşı olanları dahi Üniversite içerisinde mobinglerle sıkıştıran AKP'li rektör Alim Yıldız tarafından Cumhuriyet Üniversitesine Öğretim görevlisi olarak alınıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde onca milliyetçi kesimde ünvanlarının verilmesini, hak ettikleri görevlerinin verilmesini bekleyen insan varken seçim önü böyle bir alımla neyin hedeflendiği merak ediliyor.

Kimine göre Ulaş Karasu artık vekil olmayacak son kurşunlar, kimine göre ise Yıldız seçimde muhalefet kazanırsa kendine bir kalkan oluşturma peşinde.

Peki bu kadar basitmi yenen haklar, olmayan adil atamalar, verilmeyen ünvanlar, kişiye göre alımlar…

Hangisi siyasette etkin...

Sivas CHP milletveklil Ulaş Karusu nun eşinin Sivas Cumhuriyet  üniversitesi konservatuvar bölümüne öğretim görevlisi kadrosuna atanmasi şu anda gündemi meşgul ediyor. 

Yıllardır es dost akraba yakınlığını referans alarak akademik ilanlara çıkan üniversitede bu haber aslında çok şaşırtmadı. Bu üniversitenin maalesef bu türden haberlerle anılması bile çok üzücü. Ne hikmetse ya kısa süre tartışılır sonra unutulur cesaretiyle  üniversite yönetimi eleştirilere rağmen bu hataları yapmaya devam ediyor. Şimdi soruyoruz bu kadro bahsedilen kişiye mi çıkmıştır...bu kişi kadro almak için bir senedir rektör yardımcısı kişileri yakın markaja almış mıdır .. ilgili kişinin alımında hangi siyaset pozu verilmeye çalışılmıştır...bu poz ulaş karasunun artık siyasetten çekilmesinin son hamlesi mıdır...ilgili kişi nin alımında kişisel becer i ve yeteginiyle girdi savunmasi yapilacak sa bu kişi başka bir üniversite de kadro Lara başvurmuş mudur...ilgili kişi başka bir üniversite de bu kadar kolay akademik kadro alabilir mi...üniversite rektörü Alım yildiz in milletvekili adayı olacağı söyleniyordu yıldız vekil olamayicagini anlayınca acaba ben herkese eşit mesafede yim mesajı mi vermektedir. Sivas ak parti yonetimi alım yıldız beyefendi nin üniversite yönetiminde muhafazakar ve milliyetçilere karşı da bu şeffaf yönetimi sergileyip sergilemediginin takipçisi olacak mıdır.  Bu üniversite de artık bu alımlari ciddi manada kontrol edecek bir  yök mudahelesi ne zaman olacaktir...siyaset ekonomik güç akraba ilişkileri bundan sonraki akademik ilanları da aynı sekilde yönetmeye devam edecek midir ...ulaş karusu  tekrar vekil olursa ya da alım yıldız da rektörlük sonrası Ankara da bürokrasi de mi görev alacaktır ...



Anahtar Kelimeler: MUTLU VEKİL UMUTLU REKTÖR
paha biçilmez
4.02.2023 21:16:37
Bu işe en çok rektörün prensi Enes Efendi mutlu olmuştur. Kadro işi de ondan olunca epey mesai harcamıştır. Kadro dağıttığı sol görüşlü akademisyenlere bakın ben sizin işinizi hallettim. İlerde sizlerin eline geçerse üniversite yaptıklarımı unutmayın diyen Enes Efendi bu kadroyla epey rahatlamıştır. Gerçi zaten bunların sol görüşlülerle problemi olmadı. Kendilerine karşı çıkanlarla problemi. Birde iyi adam kullanıp atarlar. Üniversiteyi mahvettiler kısacası.