MÜJDE DEĞİL SONUÇLANDIRMA

MÜJDE DEĞİL SONUÇLANDIRMA

Şehrin Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde her zaman olduğu gibi Türkiye ortalamasının kat be kat üstünde %70 le destek verdiği Recep Tayyip Erdoğan'dan müjde yerine ivedi sonuçlandırmalar bekleniyor.

28 Mayıs seçimleri öncesinde ilimize gelecek olan mevcut Cumhurbaşkanı ve ilk turda ilimizden Türkiye ortalamasının kat be kat üstünde %70 oy alan Recep Tayyip Erdoğan'dan Siyasi Polemik dinlemek istemiyoruz.

Artık beklenti ve geciktirilmiş yıllara yayılacak, bittiği zaman tüm özelliğini yitirmiş yatırımlardan bıkan Sivas'ın Recep Tayyip Erdoğan'dan öncelikli talep istihdam ekonomik katma değer sağlayacak ciddi projelerin uygulanmasının yanında artık insanları çalışmak yerine evde veya orda burda oturmasına neden olan tembelliğe alıştıran Sosyal yardım adı altındaki uygulamalardan vazgeçilerek üreten ekonomiye destek vermesi bekleniyor. Yani bu ülke insanı bedava paradan uzaklaştırılmalı…

Bununla birlikte hem AK Parti siyasetinin hem de önceki dönemlerde verilmiş olan ekonomik katma değer sağlayacak projeler için yıllara sari değil de hızlı adımlar atılacağını dile getirmesi de beklentiler arasında.

Kuzey Güney Çevre Yolu….

Lojistik Köy

Demirağ organize sanayi bölgesi

Tahıl Ambarı

ve 34 yıl sonra ilk kez şeker ithal edecek duruma gelmişken yıllar yıllar önce başka bir siyasinin verdiği sözü uygulayıp Şeker fabrikasını sonuçlandırması bekleniyor.

Bununla birlikte TÜDEMSAŞ olarak Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan Cer atölyesinin günümüz şartlarında arazilerinde yıllardır gözü olanların aksine fabrikanın genişletilerek gerçekçi ve ekonomik karşılığı olan şehir içi raylı sistemlerin imalat merkezi haline gelmesi için yeni yatırımların sözünü vermesi.

Unutulmaması ve Erdoğan'ın da unutmaması gereken Cer atölyesi bu şehrin karnını yıllarca doyurdu yok edilmesinden ziyade devletin elinde büyümesine kesin ve kati olarak destek olması.

Bununla birlikte sayın Erdoğan'ın mümkünse kent meydanına tarihi yapılara bir akşam ziyaretinde bulunması ile karanlıkta bırakılan tarihi eserlerin belki Vakıflar müdürlüğü tarafından aydınlığa dönüşmesini de sağlamada yardımcı olması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: MÜJDE DEĞİL SONUÇLANDIRMA