MUHATABINDAN CEVAP BEKLENİYOR

MUHATABINDAN CEVAP BEKLENİYOR

MUHATABINDAN CEVAP BEKLENİYOR

DESK Sivas İl Temsilcisi ve Genel Merkez Hukuk Sekreteri Aydın Karahan, son dönemlerde Sivas İşkur İl Müdürlüğü ile alakalı gündeme getirdiğimiz iddiaların ardından dün bir basın açıklaması yaptı. İşkur İl Müdürlüğü?nün bu bilgilerin basına kimler tarafından sızdırıldığının peşine düşüldüğünü belirten Karahan, kendisinin ve bazı arkadaşlarının zan altında bırakıldığını belirtti.

Sivas İşkur İl Müdürlüğü hakkında son zamanlarda gündeme getirdiğimiz haberlerin ardından DESK Sivas Şube Başkanı Aydın Karahan dünbir basın açıklaması yaptı. Ortaya atılan bu iddiaların İşkur personelinin motivasyonunu olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen DESK Sivas İl Temsilcisi ve Genel Merkez Hukuk Sekreteri Aydın Karahan, ortaya atılan iddiaların geçerliliği yoksa İşkur İl Müdürlüğü yetkililerinin basının karşısına çıkıp bunları açıklanmasının gerektiğini belirten Karahan, sessiz kalmanız durumunda bu iddiaların kabul edildiği manasını taşıdığını kaydetti.

İşkur?a yapılan usulsüz atamalar, Toplum Yararına Çalışma Programlarında haksızlık yapıldığına dair iddialar ve Sivas için tahsis edilen ve kullanılmadığı için iade edilen ödenekler ile ilgili sistemli olarak haberler yayınlanmakta olduğunu vurgulayan DESK Şube Başkanı Karahan, muhabirimizin ?Bazı ihalelerde de usulsüzlükler olduğu iddia ediliyor. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?? sorusuna, ?Bu bilgilerin sizlere kimler tarafından sızdırıldığını bilemiyorum. Ancak bu konuyla alakalı 03.09.2012 tarihli Genel Merkez?e gönderdiğim bir dilekçem var. Ayrıca MOBİNG uygulaması konusunda da bir klasör hazırladığını ileriki günlerde bu evrakları da Genel Müdürlüğü ileteceğini ifade etti.

İşkur İl Müdürlüğü yetkililerinin çıkıp konu ile alakalı açıklama yapması gerektiğini ifade eden Karahan, aynı zamanda bu iddialar hakkında Genel Müdürlüğünde gerekli incelemeleri yaparak konuyu netliğe kavuşturması gerektiğini vurguladı.

?Ateş olmayan yerden duman çıkmaz? atasözünden yola çıkarak bu ateşi söndürecek, dumanı yok edecek makam İtfaiye ekiplerinin olmadığını ifade eden Karahan, ?Bu dumanı ortadan kaldıracak Ankara dolayısıyla Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüdür. Lütfen bu dumanı ortadan kaldırın diyor tüm yetkili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0