Muharrem İnce, Sedat Peker, Muhammed Yakut

Muharrem İnce, Sedat Peker, Muhammed Yakut

Birden Twitter alemine Muhammed Yakut ve YouTube'a yüklediği videolar düştü.

Herkes gibi ben de Sedat Peker vari bu çıkışın ardında, Peker’in olduğunu düşüyorum. 53 yaşında, 100 yıl yaşamış gibi bilgilere vakıf arkadaşı da anlamaya çalışıyorum.

Sosyal medya da Erdoğan düşmanlığı üzerine kendiliğinden organize olmuş bir ekip acayip sarıldı bu işe.

11 Nisan’da ilk kayıtın konduğu YouTube kanalına aktif üye sayısı 5 gününde 40 bin.

Muhammed vari arkadaşları anlamaya çalışıyorum. Yanık Diyarbakırlı 1990’da BOTAŞ’ta işe başlıyor 2 sene sonra iş adamı oluyor. 90'ların ortalarında Ankara’da birden bitiveren Diyarbakırlı müteahhitler furyası vardır. Her biri derin abidir. Her biri devletin tam göbeğinde'dir. Herkes onları bir şekilde tanır, çünkü herkesle bir şekilde tanışır veya tanıştırılırlar.  

Her tanışıklık bir şahitlik, her tanışıklığın ardı sıra gelen muhabbet derin bilgiler demektir.

Bir insan ömrüne sığmayacak bilgileri kısa zamanda edinir senelerce her girdikleri ortamlarda bu bilgileri satarak o günün gerekliliği içinde konumlarını belirlerler. Hep çok paraları vardır. Sürekli pahalı arabalar, kalabalık yemek organizeleri, sonra başka tanışmalar…

Dönem döner onların bilgileri hep derin muhabbetlerde kaldığı için sürekli gündemdedirler. Ve her dönem alıcıları olur.

3’üncü videosunda ismi geçen birçok ismi tanırım. Ali Can Kerimoğlu, Ekşi ailesi, İhsan Aslan’lar falan anlattıklarına mana vermeye çalıştım… Ha ben o kadar meşhur değilim para pul işimde olmadı. Lakin satır arasında ısrarla devletin içinde ki Diyarbakır yapılanmasının Trabzon yapılanmasına geçmesine içerlediğini gördüm. Abdulkadir Aksu falan filan valla anlamış değilim ama şunu ifade edeyim.

Her dönem para ilişkisi yürüten abilerimiz başkasının dönemin gelmesini içselleştiremiyor. Bu gün ki yanlışsa dün sizin de içinde bulunduğunuz hallerin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Benlik bir mesele yok aslında ama bu ülke de ben şahsen yoruldum…

1990’da bu yana kumar kasetleri, ses kasetleri, seks kasetleri, rüşvet kasetleri… Bu operasyonlarla dizayn edilen siyasetin arkasından gelen süreçte yine aynını getiriyor.

Yine Twitter aleminde Memleket Partisi’ne yapılan operasyonda şahsen tanıştığım Okşan Öztok’un 90’ların ortasında Ankara siyasetine şahsı kullanılarak yapılan ayarın aradan 30 yıl geçtikten sonra tekrar kullanılması acayip bir durum.

Anlaşılan, Türk halk müziğinde olduğu gibi yeni üretim yok, geri dönüşüm başladı.

Türk halkı bir siyasetçinin beyanına bakarak yol belirleyebilir.

Muharrem İnce’yi savunacağım hiç aklıma gelmezdi ama şunu ifade etmek istiyorum.

Cumhurbaşkanı adayları netleştiği günden sonra yapılan anketlerde Erdoğan’ın yine birinci olduğu ve siyaset dışı organize, Erdoğan karşıtlarının Millet ittifakının acizliğini bildiği için kampanyayı kendi iradeleriyle; “Erdoğan’ı silmek, Millet İttifakını oluşturan 8 ayrı partinin kampanyasına bırakılmayacak kadar mühim'dir” anlayışıyla çalışmasının bir tecellisi yaşadığımız.

Bu zihniyet gerçekten kime çalışırsa çalışsın, Türk siyasetine gayri meşru yollarının sürekli kullanılmasını adet haline getirmesine hizmet ediyor.

Elbette Muharrem İnce muhalefeti eleştirecek! Herkes kendi mahallesini ikna etmeden başka mahallede mücadeleye giremez.

İnce'yi muhalefeti zayıflatmakla suçlamak ahmaklıktır. İnce, bir mantık üzere sosyolojik tablo çıkartıyor. 50 sefer yenilmişliği ve bi o kadar zafer kazanmışlığı irdeleyerek, doğru yolu bulmayı arzuluyor. “Herkes bir yanlış da karar kılsın diye Erdoğan karşıtları İnce’yi sorguluyor yargılıyor ve ceza kesiyor.

İşte bu sebeple muhalefete oy vermeyeceğim!

Bir siyasi parti, 20 yıllık iktidar yıpranmışlığına rağmen, bütün rüşvet, servet, kadrolaşma… Gibi iddialara rağmen hala birinci partiyse!

Suçlu muhalefettir!

Muharrem İnce’ye değil 20 senedir Erdoğan’ın siyasi rakiplerine kızmak lazım. Adam ilk kez kendi partisiyle iktidarın karşında ilk sınavını verecek. Onu değil elli sefer yenilmişleri hedef alsın sosyal medya silahşorları.



Anahtar Kelimeler: Muharrem Sedat Peker Muhammed Yakut
ali dağ
26.04.2023 13:39:28
halkımız çok cahil..çalıyor ama çalışıyor deyip oy veren halktan ne olur.Erdogan siyaseti bırakana kadar sonuç pek değişmeyecek.miiiete 3-5 kuruş para birazda özgürlük verdi.bu halka yettide arttı.