MİNE BAY

MİNE BAY

Mine Bay'ın kalem izlerinde, aşk yarası, ezilen kadınlar, gözyaşları...Yağmurun akışında,yaşam yolunda sırılsıklam ıslanan insanlar. Baskıcı, erkek egemen toplumda mağdur olan kadınlarımız. Aşk,dostluk,cehalet romanda iç içe.

Mine Bay'ın kısa,özlü,etkileyici duvar yazılarını okuyunca ilgimi çekti, kitaplarını okumaya başladım. Mine Bay'ın"Kasaba" romanını bir solukta okudum,kendimi Anadolu'nun orta yerinde buldum.

Mine Bay'ın kalem izlerinde, aşk yarası, ezilen kadınlar, gözyaşları...Yağmurun akışında,yaşam yolunda sırılsıklam ıslanan insanlar. Baskıcı, erkek egemen toplumda mağdur olan kadınlarımız. Aşk,dostluk,cehalet romanda iç içe.

Bir yaprağa, bir karınca ya,bir kelebeğe duyulan sevgiyi satır aralarında anlıyorsunuz. İç burkan ayrıntılarla, etkileyici bir dille anlatıyor yazar Mine Bay. Yer ile Gök, gündüz ile gece yazarın iç tınılarına kulak verdiğimizde, Kasaba dan, uzanan yol şehirin cıbıllar parkına götürür bizleri.

Mine Bay'ın " Kestanenin düşü" öykü kitabında  7 öykü var, her öyküde hayatın değişik dilimlerinden izler var. Yazar okurlarına adeta pulsuz zarflar gönderiyor. İçindekiler okurlarımın olsun diyor. Kelimeler başak başları gibi sıra sıra.

Mine Bay, toplumun yaşadığı  yoksulluğa, gördüğü haksızlığa karşı kalemi isyan etmiş, kelimeleri birbirine ulamış karşımıza, "Ulak " kitabı çıkmış. Yazar Mine Bay, yozluğun her yere, her kesime sindiği bu günlerde, susturulmuş sözcükleri bertaraf edip, yaşadığı coğrafyanın gerçeklerini "Ulak" kitabıyla haykırmıştır.

Mine Bay sosyaldır, internet gazeteciliğinde yazar, yerel gazetelerde köşe yazarlığı,Halk müziği korosunda solist. Mine Bay iyi bir toplum analistidir, yazdıkları gerçektir. İki yüzlülerin,yalancıların,çıkarcıların olduğu günde, insanlığın tükendiği günümüzde Mine Bay'ın dokunaklı kalemi karşımıza çıkıyor, iç burkan ayrıntılarla anlatıyor.

Anadolu'nun sıcak katmeri tadındaki kitapları,Anadolu'nun çaresiz insanlarının kalemi oluyor. Mine Bay, genç, pırıl pırıl, donanımlı bir yazar, Türkiye'nin aydınlık yüzü, yaşamı mütevazı bir hanım efendi.

Mine Bay, kalem izlerin eksilmesin, roman, öykü ve toplumsal eserlerinde buluşmak en büyük dileğimdir.

Mine Bay kitapları 
Kasaba                 : Roman 
Eşikte                    : Roman
Kesit                      : Roman 
Kestanenin düşü : Öykü 
Ulak                       : Güncel

                    Kemal SARIKARTAL 
                         28-04-2023



Anahtar Kelimeler: