MİLLİLERDEN GALLERE İKİ TARİFE

MİLLİLERDEN GALLERE İKİ TARİFE

A Milli futbol takımımız ,UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubuf  dördüncü maçına çıktı.
A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 616. müsabakaya çıktı.Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden milliler, 615 karşılaşmanın 532'sini Avrupa, 33'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı bu bılgileride vermek istedim.
Milli takım, Kuntz yönetiminde çıktığı bu maç dahil  18 maçta 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşarken, rakip fileleri 45 kez havalandırıp, kalesinde 21 gol gördü bunuda bilmenizi isterim.
Türkiye sahaya  Mert, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Hakan, Orkun, Salih Özcan, Cengiz, Kerem ve  Barış Alper ile çıkarken .
Galler kalede Ward,ile başladı  Roberts, Mepham, Rodon, Williams, Ampadu, Ramsey, Wilson, Johnson, James ve Morrell ile sahada yer aldı.
A Milli Takım,maça hızlı başladı hemen ilk dakikalarda    Mepham'ın kendi kalesine attığı golle   öne geçtik   ama maçın hakemi golü pozisyonun ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal etti  çok ilginç resmen golü vermedi , ..
Galler  devre biterken 10 kişi kaldı  Deplasman temsilcisinde Joseff Morrell,     Ferdi Kadıoğlu'na yapmış olduğu sert hareket sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
İik maça göre daha iyi oynuyoruz ama sonuç yok Cengiz yine güzel pozısyonları harcamaya devam ettı.
İkinci yarı keremın yerıne Umut nayırla başladık bir eksik olmasına rağmen Galler bizden daha iyi başladı bu ara  salıhın yerine Arda girdi,
Hakan Çalhanoğlu ikinci yarının ortalarında  kazanılan penaltıyı kaçırması hemen ardından A Milli Takımımız, karşılaşmanın   ikinci yarı oyuna giren Umut Nayir ile golü bulması ancak hakem golde el olduğu gerekçesiyle iptal etmesı taraftarı resmen çıldırttı diyebilirim ,ama gol bulmamız gerekiyordu iyi oynuyorduk oyunun kontrolu elimizde nihayet goller gelmeye başladı son çeyrekde yüzümüz güldü .
Nihayet     A Milli Takım,yine  Umut Nayir'in attığı golle   öne geçtik samsun stadyumu yıkıldı. Maçın sonlarına doğru  A Milli Takım, Arda Güler'in attığı şık golle skoru iki farka taşıdı artık rahatlamıştık oyunu kontrol altına aldık ve top çevirmelerle maçı bitirdik .
Bu gollerle Umut Nayir ve Arda Güler, milli takım formasıyla ilk kez gol atmış oldular .
Kısacası buğün iyi oynayan bir takım gördüm ama Ardanın golü görülmeye değerdı evet 9 puanla gurupdaki liderliğimiz devam etti takımımızı candan ve yürekten kutlarım.



Anahtar Kelimeler: MİLLİLERDEN GALLERE TARİFE