MİLLİLER PANZERLERIDE DEVIRDI

MİLLİLER PANZERLERIDE DEVIRDI

Türkiye A Milli Futbol Takımı özel maçta  Almanya ile berlın de karsılastı ve inanılmaz güzel bir müsabaka izledık .
EURO 2024 katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Almanya ile Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Millilerimizin 3-2 kazandığı maç gurbetçi akınına sahne oldu.
Maçın oynanacağı Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda   75000 seyirci kapasiteli stadyumda  Türk seyircilerin çoğunluğu dikkat çekti kendımızı Türkıyede hıssetık Almanya ise deplasmandaydı  sankı
Almanya tam kado olarak sahaya çıkmadı ama kaptanları Türk asıllı , İlkay Gündoğan, dı oda bıze gurur verdı .
Türkiye  de sahaya çok eksıkle çıktı kalede  Altay, Zeki, Ozan Kabak, Abdülkerim, Ferdi, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci,  ve Kenan Yıldız sahada ilk gorev alan gençlerımızdı .
Maça Almanya çok hızlı bir giriş yaparak daha maçın başında bır defans hatasından  Kai Havertz'in attığı gol ile   öne geçtiler.
Gol sonrası açılan mılliler  önde baskısını artıran   ilk yarının son çeyreğine kadar baskı kurdu ve oyuna denge getiren golü de attı  Abdülkerim Bardakçı'nın muhtesem ortasında top ceza alanı içine   yapan Ferdi kadıoglu ile buluştu oda rakibını    eksilttikten sonra çektiği harıka sert şutla ağları buldu ve skora dengeyı getirdi.
A Milli Futbol Takımı  golden sonra kendını daha iyi buldu ile ilk defa ilk 11'de forma giyen Kenan Yıldız, ilk golünü atmayı da başardı. Kaan Ayhan'ın içeriye çevirdiği topu iyi kontrol eden Kenan Yıldız, arka direğe doğru çektiği şutta golü buldu ve ve mıllilerımızi öne geçırdı..
Ev sahıbı ikinci yarda golle basladı  Almanya kontra atağa çıktı. Ceza alanı içinde   topla buluşan Füllkrug, çektiği şutla ağları bularak skora tekrar dengeyı getirdi.
Almanya'nın beraberlik golünden sonra bızımkıler  üst üstte ataklar yapmaya  başladı millilerimiz de direk gole izin vermedigı an larda vardı  Aldülkadir Ömür'ün İlkay'dan kazandığı topla atağa çıkan millerimizde Salih Özcan, ceza alanı dışından çektiği sert şutta direğe takıldı. !
Müsabakanın son ceyregınde  çevirmek isteyen Abdülkerim'in topu savunmanın eline çarptı. Yoğun itirazlar sonrası     VAR incelemesi istedi. Var'dan gelen uyarı sonrası maçın hakemi pozisyonu inceledi ve     penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Yusuf Sarı, attığı golle Ülkemızı gururlandırdı ve milliler Almanyada dünya devini devırmeyi başardılar .



Anahtar Kelimeler: MİLLİLER PANZERLERIDE DEVIRDI