MİLLET CEVABINI SANDIKTA VERECEK

MİLLET CEVABINI SANDIKTA VERECEK

AK Parti Sivas Eski İl Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Av. Burhanettin Kuru yerel seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. AK Parti?nin ilimiz merkezdeki oy potansiyelinin yüzde 70?lerde olduğunu vurgulayan Kuru, gerek

AK Parti Sivas Eski İl Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Av. Burhanettin Kuru yerel seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin ilimiz merkezdeki oy potansiyelinin yüzde 70’lerde olduğunu vurgulayan Kuru, gerek mevcut Başkan adayı, gerek mevcut teşkilatlar ve gerekse eski teşkilat mensupları olarak verilen görevler dahilinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 17 Aralık sivil darbe girişimine de değinen Kuru, yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, bu yapılanlara karşılık milletin 30 Mart’ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etti.

AK Parti eski İl Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Av. Burhanettin Kuru, yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerek yerel gerekse gündemdeki konularla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Teşkilatları olarak bütün kademeleri ayrı ayrı 30 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Kuru, diğer taraftan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere diğer Ak Parti Milletvekillerinin de ilimizdeki çalışmalara fırsat buldukça destek olduklarını belirtti.

Eski İl Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı olarak yerel seçimlere hazırlandıklarını belirten Kuru, “Bizde Eski İl Başkanları olarak eski teşkilat üyeleri olarak Partimizin verdiği görevler doğrultusunda elimizden geldiği kadar katkı vermeye gayret gösteriyoruz. Şu ana kadar da bize verilen bütün görevleri veya bizden talep edilen vazifeyi biz elimizden geldiği kadar yerine getiriyoruz. Aday adaylığı sürecinin sonucunda adayımız açıklandıktan sonra her ne zaman çalışmaların içerisinde olmamız istendiyse, bizden öyle bir talepte bulunulduysa, biz mutlaka olmaya çalıştık ve olduk. Ancak tabiî ki bu noktada daha fazla da görev verilebilirdi” dedi.

Ak Parti teşkilatları olarak kalan son süreçte daha dikkatli ve daha gayretli olarak çalışma temposunun artırılması gerektiğini kaydeden Kuru şunları kaydetti:

“AK Parti teşkilatları olarak yerel seçim çalışmaları bu noktaya kadar gayet başarılı bir süreç geçirdi. Ancak şurada yerel seçimlere 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Bu kalan süre de çalışmaların biraz daha artırılması biraz daha yoğunlaştırılması gerekiyor. Çünkü Türkiye çok hassas bir süreçten geçiyor. Bunu sadece bir yerel seçim olarak değerlendirmek de çok doğru değil. Baktığımızda bütün Türkiye’yi etkileyecek bir seçim olduğunu görüyoruz. Özellikle 17 Aralık operasyonunun ardından yerel seçimin ötesinde genel seçim havasına bürünmüş bir seçim yaşayacağız. Onun için daha dikkatli daha gayretli olmak zorundayız.”

Ak Parti’nin ilimizdeki oy potansiyelinin yüzde 70’lerde olduğunu kaydeden Eski İl Başkanı Burhanettin Kuru, Ak Parti Belediye Başkan adayı Mimar Sami Aydın’ın bu oyla seçimi kazanmasını arzu ettiklerini belirtti. Aksi bir durumda Belediye’yi kaybetmekten ziyade Sivas, Türkiye’deki genel siyaset açısından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Partinin de elini zayıflatmış olacağını kaydetti.

Belediye’nin AK Parti’ye geçerek iktidarı arkasına almasının konuşulup tartışmaya dahi gerek olmadığını vurgulayan Kuru, Ak Parti iktidarıyla birlikte Sivas’ta yaşanan gelişmeleri örnek gösterdi. Bir Belediye’nin iktidar partisinden olmasının o şehir için büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Kuru, hükümetin desteğini almış bir Belediye başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere Diğer AK Parti Milletvekillerinin desteğini alması Sivas için büyük bir kazanım olacağına işaret etti.