MICIMIŞ BİR TÜRK KADINI!

MICIMIŞ BİR TÜRK KADINI!

MICIMIŞ BİR TÜRK KADINI!

Ah ahhh! Sormayın onları ne mühendisler, ne doktorlar istedi!

Öyle ki, şehirde doktorlar- mühendisler bu kızları almak için sıraya girdi. Ortalık doktordan, mühendisten geçilmiyordu.  Gökten lapa lapa doktor koca yağarken bu hatunlar şemsiye bile tuttular.

Doktor- Mühendis koca bulamadılarsa: ?Hıhh! Ben kala kala bir doktora mı kaldım!? , ?? ?Otur kızım bahtın işlesin?, derler. Bekliim de bir başbakan çıksın karşıma! Yok yok, başbakan da olmaz, ben bir Amerika Başkanı?na layığım! Otur kızım bahtın işlesin. (Bekle kızım, bekle daha 40 yaşındasın!).?? Bekâr bir mıcımış kadın, kendisini bu moda 5. Viteste almış giderken; sevgili büyüklerini bir başka haleti ruh-iyede buluruz.

Çeşitli entel- dantel işlerde değil de, havlu kenarı dantelli, kaneviçeli, banyo lifli-keseli işlerde bu son model (!) kadınlara rastlarsanız, bence biraz dinleyin onları. Aydınlanırsınız, en hayrete engiz duygularla.

??Vıdı vıdı vıdı Gocaaam da Gocammm,, kem küm; küm kem Gocammm da Gocaaam.??

Bir köşede oturmuş kocasından bahsediyorsa, unutmayın onu ne doktorlar ne mühendisler istemiştir! Ama o taktir-i ilahi misal, polisle evlenmiştir (Polisleri küçük görüyorum sanılmasın!).

?Ev hanımlığı? mesleğini de asla küçük görmem ama kocasının üstünden prim yapanı, tipik mıcımış ev hanımıdır!

Onlar için kısır günlerinin, altın toplantılarının, dolar partilerinin en heyecanlı konusu:

Kimin takısı, kimin pırlantası, kimin çantası, kimin ayakkabısı, kimin eteği, kimin eşarbı!

Çünkü ekonomik özgürlüğü olmayan bir kadının tüm alet adevatını kocası alacağı için, ?üstünden başından? rakibinin kocasının ekonomik durumunu ölçer, değerlendirir. Hem de ne ölçme maşaAllah ÖSYM? yi solda sıfır bırakırlar!

Ama durun bir dakika, ölçsün ki akşam eve gidince kocasının başını son ısıda ütüleyecektir.

Yakasına yapışacaktır! Altın gününde ?gocam gocam? diye övündüğü eşi, eve gelince çok özür dileyerek söylüyorum, kendisini son model pırlantalarla donatması gereken ?herife? dönüşecektir. Ya ben bu erkek milletinin sabrına hayret ediyorum! Git kendin çalış, kazan, benim maddi durumum buna yetiyor demiyor da,  memnun etmek için kırk takla atıyor!

Git çalış, kazan kendin al dese o kadar haklı ki!

Anne-annem her zaman ??şimdiki erkeklerin işi zor, kadınlarla baş edemiyorlar; sabırla imtihan ediliyorlar?? der. Ne kadar doğru!

Mıcımış kadın olmak çok zor olsa gerek!! Kendisinin yüzüğü tek taş, rakibinin yüzüğü çift taş diye; veya kendisinin yüzüğü 3 taş, rakibinin yüzüğü 5 taş diye kocasının başının etini yer durur. Belirli bir yaştan sonra erkelerin saçının genetik nedenlerden döküldüğünü sanarlar, oysa ki mıcımış karılarının yüzünden dökülüyor o saçlar başlar!

Altın gününe katılan ev kadınları arasında konuşulan diğer bir önemli hava atma mekanizması ise kimin oğlunun-kızının üniversite sınavında daha üstün! Yeri kazandığı veya kimin oğlunun-kızının daha üstün! Niteliklerde birisiyle evlendiğidir.

Aman Allah?ım, şeytanın cinsiyetinin neden kadın olduğu o kadar haklı bir sebep ki!

En büyük akıl tutulmasını da herhangi bir toplulukta konuşabildiği tek konunun ??Ben doktor karısıyım, ben asker karısıyım, ben öğretmen karısıyım, ben belediye reisi karıyım?? kısır döngüsünde yaşamaktalar. Gerçi buna da şükür! ya ?ağda sohbetiyle? sınırlı kalsalardı halimiz nice olurdu?!

Ben buradan kendisini aşmak isteyen ev hanımlarına ufak tefek alternatif tavsiyelerde bulunmak istiyorum:

-          Halk eğitim merkezlerinde kurslara katılın

-          Yeni bir dil öğrenin

-          Kadın derneklerine üye olun

-          Cemaatlere girin

-          Siyasi partilerin kadın kollarına üye olun

-          Bulursanız, yeni bir işe girin

Kısacası bir araya geldiğinizde dedikodu yapmayın iş üretin de ne üretirseniz üretin. Yeter ki toplumsal fayda içeren yerlerde olun?

Buradan topluma hizmet eden, mıcımış kadın tiplemesinin dışında olan tüm kadınlarımıza sonsuz sevgiler gönderiyorum.

Saygılarımla..

Dip Not: Önümüzdeki yıllarda, yukarıda saydığım nitelikleri bünyesinde barındıran bir kadın derneği kuracağım İnşaAllah, hayatını dolu dolu yaşamak isteyen kadınları burada toplayacağım! Bu konu hakkındaki her türlü desteğe, fikre açığım.

https://www.facebook.com/ Ayşe Betül Tanrıverdi

https://twitter.com/ AyşeBetül Tanrıverdi@AyseBetl4



Anahtar Kelimeler: 0