MEYDAN ONLARIN SANDIKLAR VATANDAŞIN

MEYDAN ONLARIN SANDIKLAR VATANDAŞIN

Aylardır süre gelen seçim maratonu Pazar günü vatandaşın sandığa gitmesiyle son bulacak. 5 siyasi parti adayının yarıştığı bu süreç merkezde bulunan 233 bin 977 seçmenin oy kullanacak. Uzun süredir devam eden seçim çalışmaları neticesinde artık vatandaşın

Aylardır süre gelen seçim maratonu Pazar günü vatandaşın sandığa gitmesiyle son bulacak. 5 siyasi parti adayının yarıştığı bu süreç merkezde bulunan 233 bin 977 seçmenin oy kullanacak. Uzun süredir devam eden seçim çalışmaları neticesinde artık vatandaşın aklında soru işareti kalmadı. Ak Parti’den Mimar Sami Aydın, BBP’den Doğan Ürgüp, MHP’den Dr. Kürşat Ergün, CHP’den Prof. Dr. Gülümser Heper ve SP’den Sabahattin Tokgöz bu süreçte yapacağı projelerle Sivas halkını kapı kapı gezerek desteklerini istedi. Sivaslı seçmen Pazar günü yapılacak seçimle birlikte Sivas’ın önümüzdeki 5 yıl görev yapacak Belediye Başkanını belirleyecek.

Pazar günü yapılacak yerel seçimlere sadece 4 gün kaldı. Merkezde bulunan 233 bin 977 seçmen Pazar günü sandık başına giderek oyunu kullanacak.

Aylar öncesinden startı verilen yerel seçim çalışmalarında AK Parti’den önceki dönem Belediye Başkanlığını yapan Mimar Sami Aydın yeni dönem için yine adaylığını koymuştu. Mevcut Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’te yine önümüzdeki seçim için BBP’den adaylığını açıkladı.

İl Başkanlığı görevinden feragat eden Kürşat Ergün MHP’den Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklarken, CHP’den Prof. Dr. Gülümser Heper, Saadet Partisi’nden ise Sabahattin Tokgöz Belediye Başkanlığı’na talip olmuştu.

Siyasi adaylar seçim süreci boyunca gerek meydanlarda miting düzenleyip halka hitap etti. Gerek kapı kapı vatandaşı dolaşarak vatandaşın sorunlarını dinledi. Gerek projelerinin yer aldığı kitapçık ve broşürlerle projelerini tanıttı. Gerekse seçim bürolarında yapılan toplantılarla vatandaşın oyuna talip oldu.

Belediye Başkan adaylarının Yeni Sivas için ortak projeleri arasında Kızılırmak, yeni meydanlar, otoparklar ve istihdam vardı. Yoğun tempoda seçim çalışmalarını devam ettiren adaylar, artık son kozlarını oynuyor.

Ancak diğer taraftan ise 233 bin seçmeni bulunan Sivas artık kararını verdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan anketlerde yüzde 16 gibi rakamlarda kararsız seçmenin olduğu belirtiliyordu. Geride kalan süreçle birlikte seçmenler akıllarındaki soru işaretlerini kaldırdılar.

Aylardır devam eden bu seçim maratonu Pazar günü sandıkların açılmasıyla birlikte sona erecek. Sivas’ın geleceğini vatandaş sandıkta karar verecek. Sandıkların açılmasıyla birlikte Sivas yeni bir 5 yıla daha merhaba diyecek.

Yıllardır devam eden gerilemenin ardından, Sivas halkı kendi kaderini kendisi belirleyecek. Sandıktan çıkan sonuçlarla birlikte Sivas ya gerilemeye devam edecek, ya da Büyükşehir olma hayalleri yolunda atılıma geçecek.

17 Aralık operasyonunun ardından cemaat kesiminin oyunu hangi partiden yana kullanacağı tartışma konusu olmuştu. Cemaat kesiminden yapılan açıklamalar sonrasında cemaat tabanının kendi içerisinde de görüş ayrılıklarına düştüğü gündeme gelmişti. Önümüzdeki Pazar günü oy sayımlarıyla birlikte cemaatin ilimizdeki etkisi de ortaya çıkmış olacak.

Diğer taraftan bilindiği üzere geçtiğimiz 2009 yerel seçimleri öncesinde BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi elim bir kaza sonucu şehit olmuştu. Bu kazanın ardından 2009 seçimlerinde BBP lehine büyük bir oy artışı yaşanmıştı. Aradan geçen 5 yılın ardından bu elim kazanın önümüzdeki yerel seçimlerde etki edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor.