METAFİZİK GEVŞEME YAŞAYAN AK PARTİLİLER

METAFİZİK GEVŞEME YAŞAYAN AK PARTİLİLER

METAFİZİK GEVŞEME YAŞAYAN AK PARTİLİLER

Her ne zaman Ak Parti aleyhine bir süreçten geçilse oyların arttığı görülüyor. Bunun nedenini, ihtilalci zihniyette ve dindar zümreyi ezmek isteyen laik zümrede arayabiliriz.

Başbakanın, Kuzey Afrika seyahatini; öncesi ve sonrası diye, ayrı ama birlikte değerlendirmekte fayda var.

Kuzey Afrika öncesi: Evinde zorla tutulan % 50 kesim vardı.

Kuzey Afrika sonrası: Atatürk havalimanı % 50 kesim ile hınca hınç dolup taştı.

Saatler öncesinden sabahın geç saatlerine kadar, başbakanın ufak bir konuşma yapması beklendi..

Bazı gazetecilerin ? İstanbul Ak parti teşkilatı gövde gösterisi yapıyor ?  şeklinde tweet attığını gördüm.

Onlara sormak istiyorum: ? İstanbul Ak Parti teşkilatının on bin civarı aktif üyesi mi varmış?!  Ne teşkilatmış yahu on binleri bir anda örgütlemiş!?

Kusura bakmasınlar ama oraya gelenlerin hiçbirisi; ne kiralanmış ne de satın alınmış insanlardı! Ayrıca neden ?biletiyle? gelen insanlar olsunlar ki; Cumhuriyet mitingi miydi o?!

Atatürk havalimanı mitingi yeni bir milattı cuntaya karşı, darbeye karşı. (Mitingdeki ?yedirmezler? söylemleri bunların ispatıydı).

En az Gezi Parkı direnişi kadar.

Gezi?ye halk direnişi deniyor ya; bende Atatürk havalimanı mitingine:

Bir devrimin sağdan yaklaşması diyorum.

Çünkü, sayın başbakanın halk insanı olarak tanımlanarak, parti programında olmamasına rağmen toplanan insanlar için son anda bir konuşma yapması, onu halkın inşa ettiği bir lider özelliği kazanmasını sağlıyor.

Gezi parkı olaylarının, toplumda ayrışmayı ve bölünmeyi artırdığı söylenebilir. Fakat, bir yandan kişilerin siyasi olarak sınırlarının belirginleşmesine, diğer yandan aynı perspektife sahip yığınların dayanışma içine girdiği söylenebilir.

Kimi zaman Gezi parkı çok renkli görüntülere sahne oldu şüphesiz. Öğrenciler yogalarını yaptı, finallerine bu parkta çalıştı, kandilde kandil simidi dağıttı, okunan Yasin-i şerifleri saygıyla dinledi. Bazı noktalarda toplumu bütünleştirici ve birleştirici mesajlar verebileceklerini gösterdiler.

Aslında, Miraç Kandilinde özellikle sayın Bülent Arınç? ı Gezi Parkında direnişçilerle yan yana bir karede görmeyi çok isterdik. Sonuç ne olurdu, gerçekten çok merak ediyorum. En azından böyle bir tutum, gezi parkının siyasi olarak zengin bir platformda algılanmasını sağlayabilirdi.

Peki, Başbakanın Kuzey Afrika seyahati dönüşünde, havalimanında karşılama mitingi düzenlenmesinin nedeni ne idi?

Hükumeti devirmek niyetinde olanlara karşı ?rüyanızda görürsünüz? mesajı vermekti. Ülkemizde geçmişten günümüze kadar iktidar kavgası adı altından bir sınıf mücadelesi olduğu söylenebilir. Ve bu çekişe-itişme-kalkışma, sessiz yığınların hiçbir zaman hoşuna gitmemiştir.  Sessiz yığınlar, sokağa inmeyi, taşkınlık yapmayı hiçbir zaman tercih etmez. Ak parti mitingleri de bu toplulukların sesi- soluğu oldu, böylece kendilerini ifade ettiler. Yıllarca, dini duygularıyla, manevi değerleriyle alay edilmiş insanlar bu mitingler sayesinde gevşedi, rahatladı, deşarj oldu..

Bu mitingleri esasında, yeni sosyal hareketler bağlamında algılamak gerekiyor. Çünkü, böyle bir toplumsal hareketin altında birlik ve beraberlik mesajları yatıyor. Şöyle ki:

 ?? Bu memleket bizim??,

 ??Bu memleket hepimizin???



Anahtar Kelimeler: 0