MESAİ SAATLERİNİ SERVİSLER Mİ BELİRLİYOR?

MESAİ SAATLERİNİ SERVİSLER Mİ BELİRLİYOR?

MESAİ SAATLERİNİ SERVİSLER Mİ BELİRLİYOR?

Geçen sene karmaşaya neden olan mesai saati uygulamasının bu eğitim öğretim döneminde de uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor. Giriş çıkış saatlerindeki zikzakların, eğitimi olumsuz yönde etkileyeceği dile getirilirken, dönem başında bu olumsuzluğun giderilmesi gerektiği vurgulanıyor. Kaybolan kediye hüzünlenen bazı idarecilerin, sıkıntı yaşayan öğrencilere de üzülüp üzülmeyecekleri merak ediliyor.

Geçen dönem, Sivas?ta ileri saat uygulamaları nedeniyle okulların derse başlama saatleri birçok olumsuzluğu da beraberinde getirdiği vurgulanıyor.

Özellikle taşımalı okullarda derse başlama saatlerinin sabah dokuz olması akşam eve dönüşlerde problem oluşturuyor. Pazartesi günü okulların yine karman çorman bir mesai sistemi ile başlayacak olması olumsuz değerlendiriliyor.

Özellikle taşımalı okullar ve pansiyonlarda hafta içi ve hafta sonunda eve geç gitmek zorunda kalan öğrencilerin sıkıntılarının görmezden gelindiği vurgulanıyor.

Hatta ikili öğretim yapan okulların bazılarında sabah derse başlama saati 7 olurken, bazılarında 7:30 olması ise tam bir kaosu Sivas eğitimine yaşattığı belirtiliyor.

İleri saat uygulaması olsun olmasın sabah derse başlama saatinin en uygun 8:30 da olması gerektiğini belirten eğitimciler, ikili öğretim yapan okullarda ise tek düzen bir şekilde sabah 7 olup, eğitim öğretim bütünlüğünün sağlanması gerektiğini dile getiriyorlar.

Sabah 9 da dersleri başlayan öğrencilerin yine sabah okula erken geldikleri ve bu vesileyle olumsuz çevre koşulları içine dâhil oldukları ifade ediliyor.

Pansiyonlu ve taşımalı okullarda akşam eve geç gidildiği ve bu vesileyle de olumsuzlukların yaşandığı vurgulanıyor.

Geçen dönem şikâyetlerin Milli Eğitim Müdürlüğüne iletildiği lakin Müdürlüğün servis şoförlerine sorarak mesai saatlerini 9 da karar kıldığı vurgulanıyor.

Eğitimciler Vali KEMELEK?in yaşanan bu kaosa müdahale etmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü?nün Valiliğe ?bir sorun yok? imajı verdiğini dile getiren Milli Eğitim kaynakları, mutlaka Vilayetin mesai karman çormanlığına müdahale etmesi gerektiğini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: 0