MEMECAN, ?DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR?

MEMECAN, ?DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR?

MEMECAN, ?DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ VAR?

nursuna memecan111

Ak Parti Sivas Milletvekili ve Avrupa Parlamenter Meclis Başkan Yardımcısı Mesude Nursuna Memecan, kadına şiddetin önlenmesi konusunda yapılan çalışmaları değerlendirerek, kadına şiddet konusunda Avrupa ile ülkemizi kıyasladı. Bu konuda birçok çalışma yaparak kanunlar çıkarıldığını kaydeden Memecan, ancak vatandaşın bu kanunların çoğundan haberdar olmadığını da kaydetti.

Ak Parti Sivas Milletvekili Mesude Nursuna Memecan Kadına Şiddet konusunda bir gazeteye röportaj verdi. Avrupa?nın bazı bölgeleri ile birlikte Türkiye?de de kadına şiddetin önlenmesi için yapılacak daha çok işin olduğunun altını çizen Memecan, kadına şiddeti önlemeye yönelik derslere katılan bazı polislerin, o ana kadar kadına tokat atmanın yasak olduğunu bilmeyen polislerin olduğunu kaydetti.

Sivas Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcısı Mesude Nursuna Memecan, kadın hakları ve sosyal haklar konusunda birçok kanun yaparak imkân sağladıklarını kaydeden Memecan, ancak vatandaşın bu konulardan bilgisi olmadığı için sahip oldukları hakların bilinciyle hareket etmediklerini kaydetti.

Avrupa?da kadına şiddetin önemsenmediğini kaydeden Memecan, ?Avrupa`da da kadına şiddet yüksek oranlarda. 47 konsey üyesini kapsayan bir çalışmadan bahsediyoruz. Diğer yandan Türkiye ile beraber şimdiye kadar 23 ülke imzaladı. Bizden başka meclisinden geçiren bir tek ülke yok! 10 ülkenin meclisinden geçmediği sürece de mecburi sayılmayacak? dedi.

Koca şiddeti nedeniyle koruma altına alınan pek çok kadının olduğunu ama bazen bunun da yeterli olmadığını kaydeden Memecan, şiddetin ne denli kötü olduğunun uygun bir şekilde anlatılması gerektiğini kaydederek, ?Polise mağdur bir kadına ne yapması gerektiği öğretildi ama uygulama noktasında sorunlar çıkabiliyor. Bu nedenle eğitim önemli. Şimdiye kadar 45 bin polise, 500 bin ere `kadına karşı şiddeti önleme` konusunda dersler verildi? dedi.

Kadına yönelik şiddetin artışının doğru olduğuna da değinen Memecan, Doğru ama bu demek değil ki daha önce olmuyordu da şimdi oluyor! Daha önce de oluyordu ama ruhumuz duymuyordu çünkü sıradan bir olay gibi algılanıyordu. Ama bugün `eşini döven adama` farklı bir gözle bakılıyor? dedi.

Kadına yönelik şiddet uygulayanların artık toplum tarafından dışlandığını kaydeden Memecan, ?Belki zaman zaman medyaya `neden bu kadar şiddet içeren haberler veriliyor` diye sinirleniyoruz. Ama bunlar yayınlanacak ki iyi bir şey olmadığının farkındalığı yaratılacak? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0